27 / 04 / 2024

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan ve İmar İskan Blokları olarak anılan sahada kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor.

1.072 konut yenilenecek

İmar İskan Blokları'nda yer alan 1.072 daire  TOKİ  tarafından yenilenecek.

Söz konusu alan 1969 yılında Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi ve bu bölge 1970-1980 yılları arasında yapılaşmış bir bölge. Bölgedeki depreme karşı dayanıksız olan yapıların yerinde dönüşüm ilkesi ile dönüştürülmesi amaçlanıyor. 

TOKİ, İmar İskan Blokları'ndaki hak sahipleri ile yapıları karşılığında, alanda üreteceği konutlardan vermek üzere uzlaşma görüşmelerine devam ediyor. 

Yıkım ne zaman?

TOKİ yetkilerinden aldığımız bilgilere göre, yıkım tarihi henüz net değil. Hak sahipleri ile TOKİ arasında yapılan görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler sonrasında anlaşma yapılacak ve TOKİ yıkım çalışmaları tüm anlaşmalar tamamlandığında başlayacak.


Ataşehir imar iskan blokları TOKİ tarafından yenilenecek!

Ataşehir'deki riskli İmar İskan Blokları yıkılıyor!
 

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön