27 / 04 / 2024

PTT bu yıl KPSS şartsız personel alacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak?

PTT bu yıl KPSS şartsız personel alacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alım tarihleri gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, PTT bu yıl KPSS şartsız personel alacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak? İşte detaylar...



Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alım tarihleri gündemde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde gerçekleştirilen personel alımlarında; mühendis, gişe ve büro personeli, avukat, postacı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi gibi kadrolara istihdam sağlanmıştı.

İş arayan kişiler PTT'nin bu sene personel alımı yapıp yapmayacağını merak ediyor. PTT personel alımı kapsamında başvuruda bulunmak isteyenler, PTT'nin internet adresi üzerinden iş başvuru formunu doldurabiliyor.

PTT, her sene kendi web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alınacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor. Yapılan duyurunun ardından yayımlanan kılavuzla beraber başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor.

PTT bu yıl KPSS şartsız personel alacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak?

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN 2023?

2023 yılı PTT personel alımına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Personel alımına yönelik tarihler belli olur olmaz haberimiz güncellenecektir.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

PTT'de işe alınacaklarda aranılacak güncel şartlar şu an belli olmasa da genel şartlar şu şekilde sıralandı:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam sağlayacaklar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak

PTT bu yıl KPSS şartsız personel alacak mı? PTT personel alımı ne zaman başlayacak?

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde istenilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha uzun süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık, sahtecilik, hileli iflas, edimin ifasına fesat karıştırma, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık, çocukların cinsel istismarı, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırı, cinsel taciz, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek için örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum olmamak.

ğ) Atanacağı görev için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim koşuluna haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

A101'de yüzde 30'a varan indirim! Peynir, ayçiçek yağı, çay, yoğurt fiyatı dip yaptı! A101 online kataloğu

Altındağ Belediye başkentte bina ve arsa satacak! İhalesi 16 Ağustos'ta!

Kentsel dönüşümde yeni formül: Kira desteği yerine ücretsiz 'geçici ev' verilecek!


Geri Dön