28 / 04 / 2024

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.



Ataşehirli vatandaşların gündeminde yer alan  Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için Belediye Meclisi olağan üstü toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantıda, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 mahallenin 1/1000 ölçekli planlarının düzenlenmesi için de İBB’ye yetki verilmesi görüşüldü ve bu teklif oy birliğiyle Meclis'ten geçti.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinde yaşayan vatandaşlar toplantıyı yoğun ilgiyle takip ettiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İlçe Belediye Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmada 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapma yetkisinin ilçe belediyesinde olduğunu, 1/5000 ölçekli nazım imar planı yapma yetkisinin ise büyükşehirde, 1/5000 ölçekli plan olmadan 1/1000’lik planların gerçekleştirilmeyeceğini kaydetti.

1/5000 ölçekli nazım imar planı yapıldıktan sonra 1/1000’lik planın ilçe belediyesinde yapılıp yeniden İBB’ye gönderilmesi sürecinin aylarca süreceğinden dolayı, her iki planın da İBB tarafından yapılıp onaylanması için İBB’ye yetki verilmesi için bu teklifte bulunduklarını kaydetti.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

BAŞKAN İLGEZDİ'DEN AÇIKLAMA

Başkan İlgezdi, “2009 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu iki mahallede, defalarca plan çalışması yapılmış ve 1/5000 ölçekli planlar 2020 yılında onaylanmıştır" dedi.

Ancak bu plan mahallenin sorunlarını çözecek nitelikte olmadığından emsal artırımı ve transferler konusunun açıklığa kavuşması için itiraz edildiğini anımsatan İlgezdi, bu mahallelerdeki “yerleşime uygun olmayan alan” olarak belirlenmiş bölgelerde belediyemiz tarafından yeniden jeolojik incelemeye alınarak, Bakanlığa onaylatılıp İBB’ye iletilmiştir.  Bu bölgeler önlem alınarak inşaat yapılabilecek alan haline dönüştürülmüştür.” diye ifade etti.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

BU MAHALLELER YILLARDIR İMAR BEKLİYOR

1980’li senelerinden beri bu mahallelerin imar beklediğini kaydeden Başkan İlgezdi, İBB’de İmar Komisyonu’nda 5 AK Partili, 3 CHP’li üye olduğunu ve herkesin iyi niyetli olduğuna inandığını dile getirdi. 

Bu mahallelerde gerçekleştirilen eski planlara göre; emsallerin artırılması, transferleri sağlayacak notların konulması, 2.5 emsal değerinin 3 bin 500 metrekare gibi alanlarda da uygulanmasının onaylanması için beraber hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Bu mahallelerde yaşayan vatandaşların sorunlarının biran önce çözülmesi ve planların 2024 yılı öncesine yetişmesi için bu teklifte bulunduklarını kaydeden Başkan İlgezdi, bu nedenle 1/1000 ölçekli plan düzenlemesinin İBB’de yapılması için yetki devri vermek istediklerini söyledi.

Narlı Bahçe Evleri'nde son 30 daire! Yüzde 30 peşinat, 72 ay vade fırsatıyla!

Sapanca Lake Villas'ta yüzde 50 peşinat ve vade farksız taksitlerle!

BİM'de bebek bezi 195 TL'ye, 8 kg toz deterjan 195 TL'ye, peçete 29 TL'ye satılacak! BİM 21 Kasım 2023 aktüel kataloğu


Geri Dön