27 / 04 / 2024

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...



İstanbul Ataşehir'de imar sorunu sebebiyle kentsel dönüşüm yapamadıklarına dikkat çeken mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Kendilerine İçerenköy İmar Mağdurları Platformu ismini veren bir grup sakin, taleplerinin yer aldığı çeşitli dövizlerle Bali Sokak üzerinde bir araya geldi. 

Burada grup adına basın açıklamasını Cengiz Özkanca gerçekleştirdi. Söz konusu açıklamada, 1993 senesinde  Kadıköy Belediyesi tarafından hazırlanan nazım imar planının kendilerinden kaçırılıp onaylandığını savunarak, bu yolla mevcut imar hakkı ve kat mülkiyeti tapularının iptal edilip parsellerinin bedelli ya da bedelsiz şekilde kesintiye tabi tutulduğu ileri sürüldü. 

Ataşehir de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

İçerenköy'ün toplam 450 dönüm içerisinde yaklaşık 3 bin 500 bağımsız, şahsi tapusu olan 30 bin nüfusuyla şehrin en kalabalık mahallelerinden olduğuna vurgu yapan Cengiz Özkanca, "Senelerce bürokratik sorunlar ile çarpık yapılaşma sonucu 40-50 yıllık yapılar ömrünü tamamlamış ve insanlar çürük binalarda oturmaya mahkum edilmiştir" ifadelerini kullandı ve yaklaşık 30 bin insanın olası büyük İstanbul depreminde, imar problemleri sebebiyle, göz göre göre ölümle burun buruna getirildiğini belirtti. 

Cengiz Özkanca, İçerenköy'ün belirli bölümlerine imar verildiğinin fakat, en eski sakinlerinin yer aldığı kısımlarda ise imar haklarının ellerinden alındığının altını çizdi ve kendilerinden sonra inşa edilen binaların yıkılarak depreme dayanıklı yeni yapılar olacak şekilde yeniden yapıldığını vurguladı. 

Ataşehir de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

İmar mağdurları olarak yetkililerden çözüm bulunmasını talep ettiklerini aktaran Cengiz Özkanca, ""40 yıllık mağduriyetimizin giderilmesini, daha önce Kadıköy Belediyesi tarafından ücretli veya ücretsiz kesilen alanlarımızı da tapularımıza iade edilerek imarımızın çıkarılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu basın açıklaması yapılırken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ancak toplantı sırasında herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı. 

Uzmanından gram altın tahmini! 4 Şubat Pazar gram altın ve çeyrek altın ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!


Geri Dön