27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde deprem bölgesi ile ilgili önemli açılamalarda bulundu ve depremden etkilenen kentleri tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini belirtti. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Dün gece Nurdağı ilçesinden herkesi üzüntüye boğan acı bir haber aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Havalimanına gitmek için havalanan bir helikopterin Kartal köyü mevkisinde kaza kırıma uğradığını, iki pilotun şehit olduğunu, bir teknisyenin yaralandığını belirtti ve şehitler Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'e Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, emniyet teşkilatına başsağlığı diledi. 

Gaziantep Şehir Hastanesinin de hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Eseri görüyorsunuz, biz söz verdik mi yaparız ama böyle yaparız. Öyle laf ola beri gele yok. Gaziantep'e ne yakışır? İşte bu şekilde eserler yakışır" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Kapalı alanı 680 bin metrekareye ulaşan şehir hastanesinin 265'i yoğun bakım ve 30'u diyaliz olacak şekilde toplam 1875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathanesi ve 335 polikliniği, teşhis ve tedavi merkezleri yanında 4 bin 500 araçlık otoparkıyla hizmet sunacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün hastaneye güvenli, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşağını da resmen hizmete açacaklarını söyledi. 

Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu hastanelerimizle bölgede inşallah bundan böyle sıkıntı yaşamayacağız. Gaziantepli kardeşlerimiz de ileri tıp teknolojilerine ve gelişmiş imkanlara sahip hastanemizde artık bu üst düzey sağlık hizmetinden yararlanacaklar" ifadelerini kullandı. 

HAK SAHİPLERİNE İLK KONUTLAR VERİLİYOR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Belediyesi tarafından şehre kazandırılan cami ve külliyenin açılışını yaptıktan sonra İslahiye'ye gitmeyi planladıklarına fakat aşırı sis sebebiyle video konferansla bağlanarak, inşası tamamlanan deprem konutlarının kura çekimi ve anahtar teslimi törenini yapacaklarının altını çizdi. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraşa merkezli depremlerde yaşamını yitiren 3 bin 903'ü Gaziantep'te olmak üzere 53 binin üzerindeki vatandaşı rahmetle yad eden Erdoğan, açıklamasında "Gaziantep'in de aralarında olduğu 11 ilimizin 124 ilçesiyle 7 bin köy ve mahallesini vuran 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden 1 sene geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Dün Hatay'da, bugün Gaziantep'te, salı günü Kahramanmaraş'ta, çarşamba günü Şanlıurfa'da, perşembe günü Adıyaman'da, cuma günü Elazığ'da hak sahiplerine ilk evleri teslim ediyoruz" bilgilerini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında depremden etkilenen kentleri altyapısıyla üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerinin altını çizdi. 

Ülkenin önde gelen sanayi, ticaret, tarım şehri Gaziantep'in dev adımlarla büyümesini yakından izlediklerini de aktaran Erdoğan, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz hastanemiz şehrin güney kesimindeki sağlık hizmetleri talebini giderecektir. Maşallah, Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla ülkemiz sınırlarını aşıp bölgesel bir merkez durumuna geldi" diye konuştu. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Geri Dön