02 / 05 / 2024

Ataşehir'deki villalarla ilgili açıklama yapıldı!

Ataşehir'deki villalarla ilgili açıklama yapıldı!

Kadıköy Belediyesi, Başkan Selami Öztürk'ün kızkardeşi ve bazı arkadaşlarının da sahip olduğu villaların arazi planlamasını Emlak Konut'un yaptığını açıkladı



Kadıköy Belediyesi, Başkan Selami Öztürk'ün kız kardeşi ve bir grup belediye çalışanı arkadaşıyla birlikte Ataşehir'de oturduğu lüks villalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu araziyle ilgili planlamanın Emlak Konut tarafından yapıldığı belirtilerek, iddialar reddedildi. Her birinin değeri yaklaşık 2 milyon doları bulan villalarla ilgili Kaşif, Nurettin ve Abdullah Gündoğdu kardeşlerin sürdürdükleri 15 yıllık hukuk mücadelesiyle ilgili mahkeme kararları ve ayrıntıları önceki gün SABAH'ta, 'Kadıköy'de organize işler' başlığıyla yer almıştı.

ARSALARI BAŞKALARINDAN ALDIK
Görüşünü almak üzere aradığımız Başkan Selami Öztürk yerine açıklama dün Kadıköy Belediyesi'nden geldi. Satın alınan parsellerin şahıs parseli olduğunun vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "4 kez çeşitli mahallelerden kendilerine encümen kararı ile yer verildiği halde beğenmedikleri için kabul etmemişlerdir. Belediye başkanımız ve ismi geçen diğer şahısların satın aldıkları yerler ise farklı parseller olup, başka şahıslardan satın alma yolu ile edinilmiştir. Bu parsellerin evveliyatlarında hiçbir zaman belediye malı olduklarına dair kayıt mevcut değildir.'' Kendi arazilerinin değerinde bir bedel istedikleri için dava açtıklarını belirten Gündoğdu kardeşlerin avukatı Şenay Kara, "Bizim arazimizin değeri neyse o bedelin ödenmesini istedik. Bize karşılığında tahsis edilen yerlerin değeriyle bizim arsamızın değeri arasında büyük maddi farklılıklar var" dedi. Eski Şehir Plancılar Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Turgut ise belediyenin açıklaması için, "Belediye memurları, meclis üyeleri aynı belediye sınırları içerisinde 1. derece akrabaları dahil iş yapamazlar. Özellikle kamu çalışanlarıyla ilgili yasalar çok açık" diye konuştu.

MİLYON DOLARLIK VİLLALAR
Başkan Selami Öztürk konuyla ilgili konuşmazken, belediyeden yapılan açıklamada dava açan kişilerin daha önce verilen yerleri beğenmedikleri bildirildi.
Erhan Öztürk/Sabah

Selami Öztürk'ten vatandaşın arazisine 'villakondu'

Kamulaştırıp kendileri için lüks villa yaptılar


Geri Dön