28 / 04 / 2024

Ataşehir'e en yüksek teklif Avrupa Konutları'ndan geldi!

Ataşehir'e en yüksek teklif Avrupa Konutları'ndan geldi!

Bugün Emlak konut GYO'nun merkezinde yapılan arsanın ihalesine en yüksek teklif Avrupa Konutları'ndan geldi



Emlak Konut GYO tarafından Ataşehir'deki satışa çıkarılan arsanın ihalesi Emlak konut GYO'nun merkezinde yapıldı. Ataşehir'deki arsanın ihalesine en yüksek teklif Avrupa Konutları'ndan geldi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Doğu Ataşehir'de dev ihaleyi bu gün gerçekleştirdi. İhalede Doğu Ataşehir'de 99 bin 108 metrekare alanlı arsaya toplam 148 bin 662 metrekare alanlı ticari gayrimenkul inşa edilebiliyor. İnşa edilecek gayrimenkulün otel, ofis, rezidans, alışveriş merkezi ve dükkan dağılımına ihaleyi alan karar verecek.

     Kim                     Toplam hasılat      Pay oranı         Emlak Konut'a
                                                                                         vereceği pay
1) Avrupa Konutları   863 milyon TL        Yüzde 30          259 milyon 500 bin TL
2) Emay İnşaat           700 milyon TL        yüzde 30          210 milyon TL
3) Torunlar Grubu      593 milyon TL        yüzde 35           207 milyon 550 bin TL
4) Kalyon-Öz-Ka
Bayraktar                   750 milyon TL        Yüzde 10          75 milyon TL
5) Varyap-GAP          400 milyon TL       Yüzde 20           80 milyon TL
6) Türkerler-Durmaz  
Sembol-Sistem-İSKA 850 milyon TL        Yüzde 28          238 milyon TL

İhale kapsamında otopark ve idari tesisler olarak değerlendirmek üzere 148 bin 662 metrekare inşaat izni bulunuyor. Toplam inşaat izni ise 297 bin 324 metrekare. Yapılacak inşaatın maliyetinin ise 30 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Emlak GYO, bu girişimiyle ilk kez bir ticari gayrimenkul ihalesini de girmiş oluyor. Böylece Emlak Konut GYO, ilk defa hasılat paylaşımı modeliyle ticari gayrimenkul ihalesi gerçekleştirmiş oluyor. Emlak Konut GYO şimdiye kadar hasılat paylaşımı modeliyle konut ihaleleri gerçekleştiriyordu. İşbirliği yaptığı şirketlere, projelerdeki ticari üniteleri ise ihale ile satmaları için yönlendiriyordu. 
 
DOĞU ATAŞEHİR İÇİN DÜZENLENEN İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
Doğu Ataşehir'in merkezindeki tek büyük boş parsel olan arsa, daha önce 9 Şubat 2004 yılında ihale edilmişti. İhaleyi konut piyasasının önde gelen şirketlerinden Soyak kazanmıştı. İhaleye göre Soyak, arsaya 250 bin metrekare alanlı yaklaşık 2 bin 500 konut yapacaktı. Satıştan elde deceği cironun yüzde 27'sini arsa sahibi Emlak Konut GYO'ya verecekti. Ataşehir Sakinleri Derneği ve Mimarlar Odası tarafından açılan dava nedeniyle imar planlarındaki tadilat gerekçe gösterilerek ihale, iptal edilmişti. Soyak'ın ihaledeki toplam satış taahhüdü 503 trilyon 117 milyar 856 milyon lira olmuş, Emlak Konut'a ise bunun yüzde 27.01'ini, yani 135 trilyon 913 milyar liralık kısmını ödeyeceğini bildirmişti. 
 
ATAŞEHİR'DE KİM NE YAPTI, NE YAPACAK?

Ağaoğlu:
Batı Ataşehir'de 3 bin 750 bağımsız bölümden oluşan My World projesini hayata geçirdi. Doğu Ataşehir'de ise 320 bin metrekarelik arsada 6 bin konutluk My Towerland projesini yapıyor.

Varyap-Teknik Yapı:
Batı Ataşehir'de Uphill Court projesini tamamladı. 1754 bağımsız bölümden oluşan porjenin tamamını sattı.

Emay-İpek:
Batı Ataşehir'de 2 bin78 konuttan oluşan Kentplus projesini inşa etti.

Varyap:
Batı Ataşehir'de 1.120 konuttan oluşan Varyap Meridian projesinin inşasını sürdürüyor. TOKİ'ye ait arsa üzerinde yapılan proje hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Teknik Yapı:
Batı Ataşehir'de 482 konutluk Deluxia Palace ve 220 konutluk Deluxia Suits projesini satışa çıkardı.


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Ataşehir'de ilk raund Avrupa Konutları'nın

Doğu Ataşehir'in son büyük parselinin ihalesinde ilk teklifler alındı. İhalede toplam hasılat ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na düşen payda en yüksek teklif Avrupa Konutları'nı inşa eden Öztaş-Artaş'tan geldi. 863 milyon TL toplam hasılat yüzde 30.5 idare pay oranı ve 259 milyon 500 bin TL idareye ödenecek rakam ile Avrupa Konutları ilk raundun şampiyonu oldu.

İkinci en yüksek teklif ise 850 milyon TL toplam hasılat, yüzde 28 idare pay oranı ve 238 milyon TL ciro ile Türkerler-Durmaz-Sistem-Sembol ve İSKA ortaklığından geldi.

İhalede593 milyon TL toplam hasılat yüzde 35 idare pay oranı ve 207 milyon 550 bin TL idare payı ile torunlar Grubu 3. sırada yer aldı.

İhalenin en ilginç tekliflerinden birisi Varyap'tan geldi. Batı Ataşehir'de 1.500 konutluk Meridian projesini yapan Grup Çalık Grubu'nun iştiraki GAP inşaat ile birlikte teklif verdi. Varyap Teknik yapı ile birlikte 1.750 konutluk Uphillcourt projesini de inşa etmişti. GAP ise Emlak konut GYO'dan 2007 yılında hasılat paylaşımı ile aldığı Burhaniye arsasına proje yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fettah Tamince 'ye ait Sembol İnşaat ise  Ankara  kökenli Türkerler Grubuyla birlikte ihaleye katıldı.

İhaleye katılan şirketlerden Torunlar ise 2007 yılında Mahmutbey'de Emlak Konut GYO'nun ana hissedarı TOKİ'ye ait 212 bin metrekare arsayı 168 milyon TL'ye satın almıştı.

İhaleye katılan şirketlerden Emay Grubu ise 2005 ile 2007 yılları arasında Batı Ataşehir'de 2.077 konutluk Kentplus projesini İpak İnşaat ile hayata geçirmişti. Emay ve İpek Batı Ataşehir'de en hızlı satış yapan şirket olmuştu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geçen ay açılan ihale kapsamında Doğu Ataşehir'de 99 bin 108 metrekare alana 148 bin 662 metrekaresi yer üstünde, 1. bodrum katta 79 bin 274 ve 2. bodrum katta 39 bin 637 metrekare olmak üzere 267 bin 573 metrekare satılabilir alan olan proje yapabilecek. Proje kapsamında, ofis, homeofis, alışveriş merkezi, otopark ve dükkan inşa edebilecek.

Ayrıca ihaleyi kazanan Emlak Konut GYO'ya teklif ettiği rakamın yüzde 20'sini sözleşmeden önce ödeyecek. 510. günden başlayarak 1.810. güne kadar her 6 ayda bir yüzde 10 oranında ödemeye yapacak.

İhalenin ardından değerlendirme yapan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, "Şimdilik aldığımız ilk teklifler. Sonucu değerlendirmek için çok erken. Daha önceki ihalelerdeki ilk tekliflere baktığımızda oluşan toplam hasılat ve idare pay teklifleri gayet yüksek. İhale için 14 şirket teklif şartname almıştı. Geçerli teklif sayısının 6 olması bile bizi sevindirdi. Demek ki piyasalardaki gelişmelerin pozitif yönde olacağına dair beklenti var. Beklenti bu yönde olmasaydı, bu teklifler gelmezdi" dedi.

Kim? Toplam hasılat Pay oranı Emlak konut'a vereceği pay

1) Avrupa Konutları 863 milyon TL Yüzde 30 259 milyon 500 bin TL

2) Emay İnşaat 700 milyon TL yüzde 30 210 milyon TL

3) Torunlar Grubu 593 milyon TL yüzde 35 207 milyon 550 bin TL

4) Kalyon-Öz-Ka-Bayraktar750 milyon TL Yüzde 10 75 milyon TL

5) Varyap-GAP 400 milyon TL Yüzde 20 80 milyon TL

6) Türkerler-Durmaz Sembol-Sistem ve İSKA 850 milyon Yüzde 28 238 milyon TL

Analiz

İhalede sonuç ne olur?

1) İlk teklifler olduğunu gözönüne alırsak teklifler gayet yüksek. İstanbul'da bundan önce yapılan Ayazma ihalesinde ilk teklifler 150 milyon TL'nin altındaydı. İhalede oluşan rakam ise 230 milyon TL'ye yaklaştı.

2) O ihalede Ağaoğlu ile Avrupa Konutları gibi konut piyasanın iki devi yarışmıştı. Burada ise 6 şirket yarışıyor. Toplam hasılat ve idareye verilen paylara baktığımızda Kalyon-Öz-Ka ve Bayraktar grubunun teklifi son derece acemice. Yüzde 10 hasılat payı ile kriz zamanlarında bile ihale alınmaz.

3) 274 bin metrekare alanlı bir proje için en yüksek teklif 863 milyon TL. Metrekare bazında baktığımızda 3 bin TL'nin biraz üzerinde. Bu arsanın Ataşehir'in en kıymetli arsası olduğunu göz önüne alırsak toplam hasılatın 1 milyar TL'yi geçmesi gerekiyor. Batı ve Doğu Ataşehir'deki son konut ihalelerine ve baktığımızda Emlak Konut'un aldığı pay neredeyse yüzde 50'ye yaklaşıyor. Burada idare verilen pay düşük kalıyor. Bunun nedeni de ihaleye kazanacak şirketten sözleşme öncesinde, idareye teklif ettiği rakamın yüzde 20 oranında ödeme yapması isteniyor. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra dava açılırsa ödenilen ilk peşinatın içerde kalma ihtimali şirketlerin gözünü korkutuyor.

4) Aynı arsa için 9 Şubat 2004'te yapılan ihalede Soyak 503 milyon 117 bin TL toplam hasılat ve 117 milyon 856 bin TL idare payı teklif etmişti. Alınan ilk tekliflerde oluşan rakamlara baktığımızda İstanbul'da arsa fiyatlarının nereden nereye geldiği çok iyi anlaşılıyor.
Tebernüş Kireçci



Doğu Ataşehir'in son büyük ticari arsasında çıta 863 milyonu geçti

Emlak GYO'nun dün yaptığı Doğu Ataşehir'deki 99 bin metrekarelik arsa ihalesinin ilk oturumunda en yüksek teklifi 863 milyon lira satış geliri üzerinden yüzde 30 payla Artaş-Öztaş Ortak Girişimi verdi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Doğu Ataşehir'deki 99 bin 108 metrekarelik arsa için dün yapılan ihalenin birinci oturumunda en yüksek teklifi Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat Ortak Girişimi verdi. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen ihalede Artaş-Öztaş Ortak Girişimi, 863 milyon 500 lira toplam satış geliri üzereinden Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 30, tutar olarak 259 milyon 50 nin lira teklifte bulundu. Ortak girişim, satış toplam gelirinin artması halinde ise Emlak GYO'ya arsa payı olarak yüzde 30,1 teklif etti.

TEKLİF 1 MİYAR TL'Yİ GEÇEBİLİR
İhale Komisyonu ihale sonrası yaptığı açıklamada toplam 6 şirketin teklif sunduğu ihalenin ikinci oturumunun perşembe ya da cuma günü yapmayı plandıklarını belirtti. İhalenin ikinci oturumunda şirketler, ilk oturumda Artaş-Öztaş Ortak girişiminin sunduğu teklif üzerinden revize edilmiş tekliflerini sunarak açık artırmaya katılacaklar. İkinci oturumda toplam satış gelirinin 1 miyar TL'yi geçmesi bekleniyor. Dün gerçekleşen ihalenin ilk oturumuna katılan firmalar şöyle: Emay İnşaat, Türkerler-Durmaz-Sistem-Sembol ve İska Ortak Girişimi, Torun Yapı- Torun Pazarlama Ortak Girişimi, Kalyon-Özka-Bayraktar İş Ortaklığı, Artaş-Öztaş Ortak Girişimi, Varyap Varlıbaş-GAP İnşaat Ortak Girişimi.
Sabah


Son büyük arsanın ihalesinde ilk raund

Doğu Ataşehir'deki arsayı almak için devler yarıştı. İhaleye katılanlar arasında işadamı Fettah Tamince'nin şirketi Sembol İnşaat da vardı

İstanbul'un en önemli yerleşim alanlarından biri olarak kabul gören Ataşehir'deki son arsalar, büyük şirketlerin de yarışına sahne oluyor. İşte bu yarışlardan biri de dün gerçekleşti. Doğu Ataşehir'deki son büyük arsa, Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarıldı. 99 bin 100 metrekarelik asa için 14 şirket, teklif şartnamesi almıştı. Yarışa giren şirket sayısı ise 6 oldu. Kazanan şirket, bu arsaya 267 bin 573 satılabilir alana sahip bir proje yapabilecek. Ayrıca ihaleyi kazanan şirket, Emlak GYO'ya teklif ettiği rakamın yüzde 20'sini sözleşmeden önce ödeyecek. 510. günden başlayarak 1.810. güne kadar her 6 ayda bir yüzde 10 oranında da ödeme yapacak.

En yüksek teklif 863 milyon TL
İlk tekliflerin dün alındığı ihalede arsa üzerinde gerçekleştirilecek proje, elde edilecek hasılat ve Emlak GYO'ya bu hasılat üzerindenen yüksek payı teklif eden isim Avrupa Konutları oldu. Kuruluşun önerdiği toplam hasılat 863 milyon TL olurken, Emlak GYO'ya önerduği pay ise yüzde 30.5 oldu. Bu durumda şirket, Emlak GYO'ya 259 milyon 500 bin TL ödemeyi taahhüt etti.

`Pozitif gelişmeler olacak'
İhalede en yüksek ikinci teklifi veren isim ise 5 şirketli bir ortaklıktan geldi. Türkerler - Durmaz - Sistem - Sembol ve İSKA Ortaklığı, arsa üzerinde yaşama geçireceği projenin toplam hasılatının 850 milyon TL olacağını, bunun üzerinden Emlak GYO'ya vereceği payın ise yüzde 28 olacağını açıkladı. Bu durumda ortaklığın Emlak GYO'ya teklif etmiş olduğu para, 238 milyon TL.
İhalenin ardından değerlendirme yapan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, ortaya çıkan rakamları tatmin edici buldu.
Kurum, "Şimdilik aldığımız ilk teklifler. Sonucu değerlendirmek için çok erken. Daha önceki ihalelerdeki ilk tekliflere baktığımızda oluşan toplam hasılat ve idare pay teklifleri gayet yüksek. İhale için 14 şirket teklif şartname almıştı. Geçerli teklif sayısının 6 olması bile bizi sevindirdi. Demek ki piyasalardaki gelişmelerin pozitif yönde olacağına dair beklenti var. Beklenti bu yönde olmasaydı, bu teklifler gelmezdi" dedi.

İHALENİN ANALİZİ
İlk bakışta rakam iyi
1) İyimser bir bakışla 863 milyon TL'Lik rakamın, ihalenin ilk turunda ortaya çıkması, iyi bir gelişme. İstanbul'un son büyük arsa ihalelerinden biri olan ve Aralık 2009'da yapılan Ayazma ihalesinde oluşan ilk teklifler 150 milyon TL'nin altındaydı. İhalenin ikinci bölümünde oluşan rakamlar ise 230 milyon TL'ye yaklaşmıştı.

1 milyar TL'ye çıkması lazım
2) 274 bin metrekare alanlı bir proje için en yüksek teklifin 863 milyon TL'yi bulması yine de ilginç. Yani, metrekaresi 3 bin TL'nin biraz üzerinde. Bu arsanın Ataşehir'in en kıymetli arsası olduğu göz önüne alınırsa hasılatın, aslında 1 milyar TL'yi geçmesi gerekiyor.

Yüzde 20 şartı payı düşürdü
3) Öte yandan daha önceki örneklerle karşılaştırıldığında Emlak GYO'ya toplam hasılattan teklif edilen payın düşük olduğundan söz etmek olası. Batı ve Doğu Ataşehir'deki son konut ihalelerinde şirkete önerilen pay, neredeyse yüzde 50'ye yaklaşıyordu. Oranın düşük kalması, kazanan şirketten sözleşme öncesinde, idareye teklif ettiği rakamın yüzde 20'sini ödemesi istenmesi. Yani, sözleşmeyi imzaladıktan sonra dava açılması durumunda ödenilen ilk peşinatın içerde kalma ihtimali şirketler için korkutucu.

Katılan şirket sayısı yüksek
4) Büyük arsa ihalelerinden biri olan Ayazma'daki arsa için Ağaoğlu ile Avrupa Konutları gibi konut piyasanının iki devi yarışmıştı. Burada ise 6 şirket yarışıyor. Toplam hasılat ve idareye verilen paylara bakıldığında Kalyon-Öz-ka- Bayraktar grubunun verdiği teklifin buşirketlerden beklenmeyecek kadar profesyonel olmadığı görülüyor.

FETTAH TAMİNCE'NİN ŞİRKETİ DE KATILDI
- İhalenin sürpriz tekliflerinden birisi Varyap'tan geldi. Batı Ataşehir'de 1.500 konutluk Meridian projesini yapan şirket, Çalık Grubu'nun iştiraki GAP inşaat ile birlikte teklif verdi.
- İşadamı Fettah Tamince'ye ait olan Sembol İnşaat'ın da bu ihaleye katılması sürpriz gelişmelerden biriydi. Şirket, daha önce Türkiye'de konut işlerine yoğunlaşmayı tercih etmemişi. Sembol İnşaat, ihaleye, Ankara kökenli Türkerler grubu ile birlikte katıldı.
Tebernüş Kireçci


Ataşehir'de ilk raund Artaş'ın

Emlak Konut'un Ataşehir'deki arsa ihalesinin ilk oturumunda en yüksek teklifi Artaş-Öztaş ortak girişimi verdi. Girişim, 863.5 milyon TL satış geliri ve % 30 arsa payı teklif etti
TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından, Doğu Ataşehir'deki 99 bin 108 metrekarelik arsanın dün ihalesinin birinci oturumu gerçekleşti. İhalede en yüksek teklifi Artaş İnşaat-Öztaş İnşaat Ortak Girişimi verdi. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle gerçekleştirilen ihalede Artaş-Öztaş İnşaat Ortak Girişimi, 863 milyon 500 TL toplam satış geliri üzerinden, Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 30, tutar olarak 259 milyon 50 TL teklifte bulundu. Ortak girişim, satış toplam gelirinin artması halinde ise Emlak GYO'ya arsa payı olarak yüzde 30.1 teklif etti. İhale Komisyonu ihale sonrası yaptığı açıklamada, toplam 6 şirketin teklif sunduğu ihalenin ikinci oturumunun perşembe ya da cuma günü yapmayı plandıklarını belirtti. İhalenin ikinci oturumunda şirketler, ilk oturumda Artaş-Öztaş Ortak girişiminin sunduğu teklif üzerinden revize edilmiş tekliflerini sunarak açık artırmaya katılacaklar. Dün gerçekleşen ihalenin ilk oturumuna katılan firmalar şöyle: Emay İnşaat, Türkerler-Durmaz- Sistem-Sembol ve İska Ortak Girişimi, Torun Yapı-Torun Pazarlama Ortak Girişimi, KalyonÖzka- Bayraktar İş Ortaklığı, Artaş-Öztaş Ortak Girişimi, Varyap Varlıbaş-GAP İnşaat Ortak Girişimi. Arsaya toplam 148 bin 662 metrekare alanlı ticari gayrimenkul inşa edilecek.
Takvim

Ataşehir arsasına 6 teklif geldi
TOKİ'nin Doğu Ataşehir'de bulunan 100 dönümlük arsası için Emlak GYO tarafından dün yapılan ihaleye 6 firma teklif verdi.

Günlerdir inşaat firmaları TOKİ'nin Doğu Ataşehir'deki bu arsasına kilitlenmiş durumdaydı. İnşaat firmalarının iştahını kabartan bu arsa, 100 dönümlük bir alanı kapsıyor. Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılan bu arsa "merkezi iş alanı" kapsamında ve 1.5 emsal imar durumuna sahip. 100 dönümlük bu arsada 267 bin emsal inşaat alanı yapılabilir. Arsada inşa edilecek iş merkezinin 1. bodrumunun tamamı ve 2. bodrumunun da yüzde 50'si emsal dışı inşaat yapılmasına imkan veriyor. TOKİ'ye ait bu arsayı satın almak için 14 firma ihale dosyası aldı, ancak bunlardan 6'sı teklif verdi.

Hatalı teklif iddiası

Teklif veren 6 firma arasında yer alan Türkerler-Sembol-İzka-Durmaz-System Ortak Girişim Grubu'nun teklifinde teknik hata yapıldığı ve bu hatanın ihale şartnamesine aykırı olması nedeniyle değerlendirmeye alınamayacağı iddiası var. Bu konuda son kararı İhale Komisyonu verecek.

Süreç nasıl işleyecek?

İhaleye katılan 6 firma içinde en yüksek teklif olan 259 milyon TL başlangıç değeri olmak üzere, önümüzdeki Perşembe günü bu firmaların açık artırmaya davet edilmesi bekleniyor. Açık artırmaya 3 tur devam edilecek. 3 tur açık artırmanın ardından firmalar en son tekliflerini kapalı zarfta sunacaklar. İhaleyi yapan Emlak GYO tarafından muhtemelen aynı gün kapalı zarflar açılacak ve en fazla teklifi veren firma Doğu Ataşehir'deki 1.5 emsalli 100 dönümlük arsanın sahibi olacak.

Ödeme nasıl yapılacak?

267 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak 100 dönümlük arsayı alan firma teklif ettiği bedelin yüzde 20'sini peşin olarak ödeyecek.

550 gün sonra bedelin yüzde 10'u ödenecek ve geri kalan bölümü de 6'şar aylık periyotlarla yüzde 10 olarak ödenecek.

İhale ne zaman sonuçlanacak?

Perşembe günü Emlak GYO tarafından yapılacak açık artırma ve sonunda firmalardan alınacak kapalı teklif sonucunda ihaleyi kazanan firmanın Perşembe günü akşam veya Cuma sabahı Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından açıklanması bekleniyor.

Finans Merkezi'nde de hazırlıklar tamam

TOKİ tarafından Batı Ataşehir'de finans merkezi olarak ilan edilen bölümde de bankaların arsa alımları yapıldı.

Batı Ataşehir Finans Merkezi olarak belirlenen alanda Vakıfbank ile Halk Bankası müştereken 76 dönüm arsayı 228 milyon TL, ayrıca KDV'sini ödeyerek satın aldı.

Ziraat Bankası 54 dönümlük alan için TOKİ'ye 163 milyon TL+KDV ödedi. BDDK ise 45 dönümlük araziyi 122 milyon+KDV ödeyerek satın aldı.

Merkez Bankası ile SPK da, genel merkez binaları nı yapacakları arazi için  TOKİ  ile görüşmelerini sürdürüyor.
Aydın Ayaydın/Vatan


Geri Dön