28 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı Avrupa birincisi oldu!

 Atatürk Havalimanı Avrupa birincisi oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanında inişlerdeki gecikme süresinin bir önceki yıla göre yüzde 41, kalkışlardaki gecikme süresinin ise yüzde 33 düşüş gösterdiğini belirtti.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanında inişlerdeki gecikme süresinin bir önceki yıla göre yüzde 41, kalkışlardaki gecikme süresinin ise yüzde 33 düşüş gösterdiğini belirterek, 'Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, gecikmelerin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı' dedi.


DIŞ HATTA 34 MİLYON YOLCU


Bakan Elvan, Atatürk Havalimanı'nın, yolcu trafiği 25 milyon ve üzeri olan Avrupa Havalimanları arasında 2013 yılında yolcusunu en çok artıran havalimanı olduğunu söyledi.Geçen yıl dünyada dış hat yolcu trafiği sıralamasındaki ilk 20 havalimanı arasında Atatürk Havalimanı'nın 10'uncu sırada yer aldığına işaret eden Elvan, 'Geçtiğimiz yıl 34 milyonun üzerinde dış hat yolcu ağırlandı. Dış hatlarda bir yılda yüzde 14,3 yolcu sayısı artışı ile Avrupa'da birinci, dünyada Dubai'den sonra ikinci oldu' dedi.



GECİKMELER AZALDI


İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl gecikmelerde de bir önceki yıla oranla çok önemli iyileşme sağlandığını belirten Bakan Elvan, 'Gecikme süreleri önemli oranda düştü. Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, gecikme ortalaması 10,2 dakika olarak gerçekleşti. Kalkışlardaki gecikme süresi yüzde 33 düştü' diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön