28 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı CIP Salonu, en iyi lounge oldu!

Atatürk Havalimanı CIP Salonu, en iyi lounge oldu!

Çağdaş Ertuna, Milliyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "YENi CIP YIKILIYOR!" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Yıllardır eleştiriliyordu, yeterli değildi. Atatürk Havalimanı CIP Salonu sonunda kapandı ve Yenileniyor dendi...



Yıllardır eleştiriliyordu, yeterli değildi. Atatürk Havalimanı CIP Salonu sonunda kapandı ve Yenileniyor dendi. Kim bilir nasıl olacak derken daha açılır açılmaz herkes dediğini yuttu. Her görenin söylediği tek bir şey var, Şimdiye kadar gördüğüm en iyi lounge ki buna Uzakdoğu ve Arap ülkelerinin en lüks ve ihtişamlı loungeları da dahil. Dünyanın en güzel havaalanlarından Singapurdakinden bile daha iyi.

Hizmette sınır yok

Önce CIPye girecekler için ayrı bir pasaport kontrol bölümü konmuş. Şimdilik tek bölme var, artırılması gerekebilir. Pasaport kontrolden sonra bir masada biniş kartınızı gösterip kaydınızı yaptırıyorsunuz. Bu masa buraya ait değil gibi gözüküyor. Daha Bu muymuş derken içeri doğru ilerleyince şaşırıp kalıyorsunuz. Solunuzda 150 yıllık zeytin ağaçlarının olduğu zeytin bahçesi, vitamin bar ve piyano, sağınızda bilgisayarlar, Do&Co gurme yemek bölümü, Avusturyanın meşhur pastanesi Demel, kütüphane... Biraz ileride sinema salonu, haber odası, video oyunları, çocuk köşesi...

Omlet ve kahve servisi etkileyici

Sabahın köründe herkesi en çok tavlayan ise Do&Conun gurme bölümü oluyor. Özel siparişinizi veriyorsunuz, anında gözünüzün önünde omletiniz yapılıyor. Bir kahve makineleri var, benim diyen kafede yok böyle makineler. Cappuccino istiyorum, köpüğün üzerine kakaoyla gülen surat çizilmiş bir şekilde geliyor. Yok böyle bir özen. Havaalanındaki fahiş yemek fiyatlarını bilenler ilk şaşkınlıkla Ne kadar borcumuz diyecek oluyor. Tabii loungeda her şey ücretsiz.

Do&Co işletiyor

Yeni CIPnin bu kadar özenli olmasının en önemli nedeni işletmesinin Do&Conun sahibi Atilla Doğudana verilmiş olması. Do&Co, THYnin başarılı yemeklerinin sırrı. Kurucusu Atilla Doğudan, Viyana İstanbul arasında mekik dokuyor. Viyanada çok önemli bir işadamı, Do&Co adlı oteli Viyananın en popüler oteli, restoranı ve barı. Barına girmek için kuyruklar oluyor. Bunu yerinde gidip görünce daha iyi anlıyorsunuz. Bu arada Atilla Doğudan, Avusturyanın sacher tortesi ve çikolatalarıyla meşhur pastanesi Demeli de satın aldığı için CIPde Demel köşesi de var.

Yeme-içmeden sonra en çok sinema bölümü ilgi çekiyor. Koltuklara yayılıp loungedan çıkmak istemeyebilirsiniz. Bu arada tuvaletleri görenler de Burada yaşanır, salon salomanje diye konuşuyor. Herkes mutlu, gururlu. İstanbulda yaşayan yabancılar da Dünyanın en güzel loungeu dedikçe hepimizde bir görmemişin loungeu olmuş durumu söz konusu.

Autoban imzası var

Tam bu sırada Autoban Mimarlıkın ortaklarından Sefer Çağlar geliyor yanımıza. Biz Ne kadar güzel olmuş derken Sefer Eksikler var tabii diyor. Klasik, mimar mimarı beğenmiyor diye düşünüyorum içimden. Fesatlık bende çıkıyor, meğer yeni CIP Autoban imzalıymış. Zaten sabah mahmurluğundan kurtulsam fark etmemek mümkün değil. Çünkü Autobanın simgeleri burada da var. Doğrusu bu projeyi Autobana vermek çok iyi ve yerinde olmuş. Bu kadar lüks bir salonda alaturkalık olmaması zor bir şey ama başarılmış.

Burada uçağı kaçırabilirsiniz

Peki yeni CIPnin hiç kötü yanı yok mu Olmaz mı Var tabii. Biri loungedan yararlanabilmek için Star Alliance Gold, Elite, Elite Plus kartınız olması ya da Business ya da First class uçmanız gerekiyor. Bir de gürültü olmasın diye burada anons bile yapılmıyor. En tehlikelisi de bu zaten, lounge o kadar güzel olmuş ki burada uçağı kaçırmak an meselesi.
Milliyet/Çağdaş Ertuna


Geri Dön