27 / 04 / 2024

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.



Konut satış fiyatlarının yüksek olmasından dolayı gayrimenkul sektöründe daralma endişesi yaşanıyor.ATEM Başkanı Hakan Akçam konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Akçam, kout satışlarının düşmeye devam edeceğini açıkladı.

KONUT SATIŞLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK!

Haberlerankara.com'da yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılı Kasım ayının konut satış istatistiklerine göre Kasım ayında da konut satışlarında düşüş devam etti.

TÜİK'in verilerini değerlendiren  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satışlarında düşüşün devam edeceğine işaret etti.

ATEM Başkanı Akçam, "Ekim ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azalarak 93 bin 761 olmuştu. Çok az miktarda da olsa Ekim ayındaki sayıya göre düşüşün devam ettiğini görmek mümkün. Biz konut satışındaki düşüşün devam edeceği kanaatindeyiz" dedi.  

ATEM Başkanı Akçam, "Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 250 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 105 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile  İzmir  izledi. ATEM Başkanı Akçam, açıklanan verilerle son 11 ayda 1 milyon 87 bin 349 olarak gerçekleştiğini ifade etti.  

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

KONUT SATIŞLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

ATEM Başkanı Akçam, konut satışlarındaki düşüşün durması için yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. ATEM Başkanı Akçam, konut satışlarındaki düşüşün birçok faktörü olduğunu söyledi. 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları da konut satışlarını etkilediğini söyleyen Akçam '' İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışını durdurmanın ilk yolu ise yerli üreticiyi desteklemekten ve dış girdi sayısını azaltmaktan geçiyor. Bununla birlikte konut krizinin aşılabilmesi için, girdi maliyetleri üzerinde ciddi bir denetim sağlanması gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Akçam, İnşaat maliyetlerinin belli bir yıl aralığında sabit tutulması gerektiği belirtti. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu başta demir ve çimento ve diğer inşaat malzemelerinin fiyat artışında çok ciddi denetleme yapması gerektiğine vurgu yaptı.

 ATEM Başkanı Akçam, daha öncesinde yaptığı değerlendirmelerde de konut satışlarına ilişkin ilan sahipleri ve emlakçıların denetlenmesi gerektiğine işaret etmişti. 

Emlakta 2024 beklentileri!

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Geri Dön