27 / 04 / 2024

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.



Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair iddialar gündeme gelmeye başladı.  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu uygulamanın mutlaka yürürlüğe konulması gerektiğini ATEM olarak defalarca dile getirdiklerini belirtti. Akçam, uygulamanın yürürlüğe girmesi ile konutta rant yapılmasının biz nebze de olsa engellenebileceğine dikkat çekti.

ATEM Başkanı Akçam dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

“BDDK ÇAĞRIMIZA KULAK VERMİŞTİ”

Akçam, konut piyasasında var olan sorunları dile getirmeye devam edeceklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirmişti. Buna göre ikinci ev alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecekti. Biz o zaman da defalarca bu uygulamanın yürürlüğe girmesini talep etmiştik ve devlet yetkilileri talebimize kulak vermişti” hatırlatmasını yaptı.

“UYGULAMA YÜRÜRLÜĞE KONULURSA ÇOK MEMNUN OLURUZ”

Son birkaç aydır da birden fazla evi olanların daha fazla vergi ödemelerine ilişkin defalarca çağrı yaptıklarını ifade eden Akçam, “Daha önceden 2 evi olana 3. evi aldığı zaman vergi getirilsin demiştik. Vergi uygulamasının daha da artırılmasını bekliyoruz.

Şayet bu çağrımız yerini bulursa bu şekilde konutta rant yapılması engellenmiş olabilir. Habertürk yazarı Rahim Ak kulis bilgisini paylaştı ve hükümetin böyle bir çalışma yaptığını duyurdu. Şayet bu uygulama yürürlüğe konulursa biz de çok memnun oluruz” dedi.

Akçam, tapu harcının şu anda konut satın alınırken satıcıdan yüzde 2, alıcıdan yüzde 2 olmak üzere yüzde 4. İddiaya göre düşünülen düzenleme uygulamaya konululması halinde vatandaşın ilk evini satın alırken yüzde 4 harç ödeyeceğini söyledi.

Akşam vatandaşın ikinci evi almaya çalıştığında ise bu tutar muhtemelen bir kat artacağını üçüncü, dördüncü evi almaya çalıştığında ise harç katlanarak artacağını söyleyerek '' Hükümet yetkililerinin çalışmalarının bu yönde olduğu iddia ediliyor. Esasında olması gereken de budur.” dedi. 

ATEM Başkanı Akçam dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

“HER VATANDAŞIMIZ EV SAHİBİ OLSUN İSTİYORUZ”

Konut açığının her geçen büyüdüğünü hem tüketicilerin hem de emlak danışmanlarının zor günler yaşadığını ifade eden Akçam, “Devlet yetkilileri konut açığına neden olan faktörlerin farkında ve edindiğimiz bilgilere göre de 2024’te açığı kapatmak için çalışmalarını hızlandıracak.

Biz de isteriz ki her vatandaşımız ev sahibi olsun ve emlak danışmanları da sorun yaşamadan işini yapsın. Bu anlamda yetkililerin yapacağı çalışmaları destekletiyoruz ve kendileriyle her zaman istişare yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz”  ifadelerini kullandı. 

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Geri Dön