27 / 04 / 2024

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.



Türkiye Tapu uygulaması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalarını sürdürürken detayları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam ise tapu işlemleri sırasında vatandaşların birçok sorun yaşadığına dikkat çekerek, yapılan düzenlemeler ile yaşanılan sorunların bertaraf edilebileceğini belirtti.

“ŞEFFAFLIK VE GÜVENLİK ARTIRILABİLİR”

Türkiye Tapu uygulamasına ilişkin haberleri kendisinin de takip ettiğini ifade eden Akçam, “Bahsi geçen uygulama yürürlüğe konulduğunda tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf yapılacağını düşünüyorum. Uygulamanın detayları tam olarak açıklanmasa da takip ettiğim kadarıyla tapuda şeffaflık ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra uygulama ile tapu işlemlerinin hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabileceği ifade ediliyor. Eğer bahsedilenler hayata geçerse tapu işlemleri sırasında vatandaşlara birçok kolaylık sağlanacaktır diye düşünüyorum” dedi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

“TAPUDA YAŞANAN SORUNLARI UYGULUMA ÇÖZEBİLİR”

Tapu işlemleri sırasında birçok sorunla karşılaşıldığına değinen Akçam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tapu dairesinde alım işi yapan bir vatandaşın öncelikle aklına gelen ilk şey tapu masrafının ne kadar çıkacağına ilişkin. Konut fiyatları ne kadar arttıysa tapu masrafları da o yönde arttı ve vatandaş tapu dairesinde sürpriz yaşamamak için hazırlıklı gitmek istiyor.

Uygulamanın detayları henüz belli olmasa da yeni düzenleme ile harç bedelinin hesaplanabileceği ifade ediliyor. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir başka sorun ise farklı şehirlerde olan kişilerin alım-satım işlemlerinde sorun yaşaması.

Örnek vermek gerekirse Ankara’da taşınmazı olan bir kişi uygulama ile satış işlemini Edirne’den yapabilecektir diye düşünüyorum.” ifadelerini  kullandı.

“UYGULAMA VAKİTTEN TASARRUF SAĞLAYACAK”

Akçam uygulama ile harç bedeli hesaplamanın yanı sıra iptal ve devir işlemlerinin yapılmasının da hedeflendiğine değinerek, “Anladığımız kadarıyla uygulamanın yürürlüğe konulması ile hem alıcılar hem de satıcılar tapu işlemleri sırasında büyük kolaylıklar yaşayacak. Hem daha güvenilir olacak hem de vakitten tasarruf sağlayacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev fiyatları düşebilir, kira fiyatları düşmez!

Geri Dön