01 / 05 / 2024

Atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’sini devlet karşılıyor!

Atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’sini devlet karşılıyor!

Belediyeler, organize sanayi bölgeleri ve müstakil kullanıcılara ait atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Atıksu arıtma tesislerine 30.156.078,84 TL destek sağladı...



Belediyeler, organize sanayi bölgeleri ve müstakil kullanıcılara ait atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor.

 


Su kaynaklarının korunması ve su kalitesinin yükseltilmesi için atıksu altyapı tesisi yönetimlerinden, atıksu arıtma tesisini kuran, işleten ve ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülükleri yerine getirenlere atıksu arıtma tesisinde kullanmış oldukları elektrik enerji giderinin yüzde 50’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor.


Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyeler, Organize Sanayi Bölgeleri ve Müstakil Tesislere 30.156.078,84 TL destek sağladı.

 

Nisan sonu itibarıyla başvuruda bulunmuş olan tesislere 2014 yılı içerisinde atıksu arıtma tesisi enerji teşviki ödeme işlemleri gerçekleştirecek.

 


TOKİ Haber


Geri Dön