Genel

Atina krizden çıkmak için gayrimenkul satışına hazırlanıyor!

Pire ve Selanik limanları ile Atina Metrosundaki devlet hisselerinin satışından 15 milyar, devlete ait 72 bin gayrimenkulun bir bölümünün satışından ise 35 milyar euro gelir hesaplanıyor

Avrupa Birliğinden gereken mali desteği alamayan Yunanistan, muhalefetin tepkisine rağmen AB ve IMFnin sert açıklamalarını dikkate alarak 50 milyar euroluk özelleştirme ve devlet gayrımenkullerinin satışı reçetesini uygulamak için düğmeye bastı. 2015e kadar spor toto, elektrik ve su idareleri, Pire ve Selanik limanları ile Atina Metrosundaki devlet hisselerinin satışından 15 milyar, devlete ait 72 bin gayrimenkulun bir bölümünün satışından ise 35 milyar euro gelir hesaplanıyor. Ayrıca kriz Yunan devletinin kuruluşundan 184 yıl sonra ilk defa gayrimenkullerinin listesini belirleme imkânı da sağladı. Devlete ait gayrimenkullerin toplam değeri 300 milyar euro olarak hesaplandı. Gayrimenkuller için yeni bir devlet şirketi kurulacak. Bu şirket satış yapabileceği gibi Yunan devletinin borçlanması söz konusu olduğunda seçtiği gayrimenkulleri ipotek olarak gösterebilecek.

GREVLER BİTMEK BİLMİYOR
Yunanistanda gazeteciler çalışma şartlarını ve işten çıkarmaları protesto için grevlerini sürdürürken dün de belediye çalışanları eylemlere başladı. Yunanistan Gazeteciler Sendikası, bütün basın-yayın çalışanlarının 11 Nisana kadar art arda iki defa 48er saatlik iş durdurma kararı aldığını açıklamıştı. Eylem çerçevesinde gazeteciler yayın organlarına her türlü yazı ve görüntü teslim etmiyor. Ülkede, TV ve radyo yayınları durdurulurken gazeteler de basılmıyor. Dünkü eylemlerde ise belediye çalışanları iş bırakıp eylem yaptı.
Türkiye