06 / 05 / 2024

Atletico Madrid'den 60 milyon euroluk tesis yatırımı! 

Atletico Madrid'den 60 milyon euroluk tesis yatırımı! 

Atletico Madrid, Wanda Metropolitano'nın yanında 42 bin metrekarelik altyapı tesisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 60 milyon euroluk projenin 47 milyon eurosu wanda sports tarafından karşılanacak.



İspanya'nın önemli kulüplerinden Atletico Madrid, yaklaşık 2 yıl önce taşındığı yeni stadyumu Wanda Metropolitano yakınında yeni bir yatırım planlıyor. Stadyumun yakınındaki 42 bin metrekarelik alan üzerine altyapı ve antreman tesisi yapılması planlanıyor. 

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre, 60 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilecek projede, 8 futbol sahası, en az 6500 kapasiteli bir mini stadyum, restaurant ve antrenman tesisleri yer alacak. Projenin hayata geçebilmesi için öncelikle Madrid Şehir Konseyi'nin onay vermesi gerekiyor. Proje için onay alınırsa, yeni tesis inşaatı 2020 yılında başlayacak. İnşaatın 4 sene için tamamlanıp, yeni tesisin 2024'de hizmete açılması hedefleniyor.

Ayrıca, Atletico yönetiminin, stadyum isim hakkının sahibi Çinli Wanda Group'tan yeni tesis yatırımı için 47 milyon euro değerinde bir destek sözü aldığı belirtti. Yapılacak tesislerin isim hakkı wanda sports'a verileceği ortaya atıldı.


Geri Dön