27 / 04 / 2024

Polat Gayrimenkul'den 600 milyon euroluk konut yatırımı!

Polat Gayrimenkul'den 600 milyon euroluk konut yatırımı!

Kentsel dönüşüm projelerinde en tecrübeli firmalar arasında yer alan Polat Gayrimenkul bu tecrübesini Budapeşte’ye taşıdı. Şirket bu kapsamda 600 milyon Euroluk yatırım yapacak.



İstanbul Beyoğlu’nda özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan Polat Gayrimenkul, Kentsel dönüşüm projelerinde en tecrübeli firmalardan biri. Şirket bu tecrübesini Budapeşte’ye taşıdı. 

Polat Gayrimenkul. Şirket, Beyoğlu Piyalepaşa’da gecekondu bölgesinde 10 yılı aşkın süre çalıştı, neredeyse tüm hak sahipleri ile tek tek anlaşıp riskli evleri yeniledi. Zorlu süreci geride bırakan şirket bu tecrübesini Avrupa ülkelerine taşıyor. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ilk önce eski bir banka merkezini, sonra mezbahayı konut projesine dönüştüren Polat Gayrimenkul, şimdilerde eski konutların dönüşeceği yeni projesine hazırlanıyor.

BUDAPEŞTE 600 MİLYON EURO KONUT YATIRIMI

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Budapeşte’teki 3 projenin toplam yatırım değerini 600 milyon Euro olduğunu ifade eden Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, 2017 yılında başladıkları, otel, konut ve ticari ünitelerden oluşan 150 milyon Euro’luk Duna Pearl projesini tamamladıklarını ifade etti. Projede 193 konutun yanı sıra 105 odalı bir Four Points by Sheraton otelinin de yer aldığını anlatan Yücel, “Tuna Nehri kıyısındaki bir bankanın eski genel merkezini 2017 yılında aldık. Pandemiye rağmen projeyi 2.5 sene içerisinde tamamladık. Şu anda metrekaresi 5 bin 500-6 bin Euro’ya dairelerimizin satışı sürüyor. Macar müşterilerimizin yanı sıra Ruslar ve Çinliler de ağırlıkta. Türk müşterilerimiz de oldu” dedi.

Polat Gayrimenkul den 600 milyon euroluk konut yatırımı!

FONLARLA GÖRÜŞÜYOR

Duna Pearl projesinden sonra ikinci projeleri City Pearl’ün inşaatına başladıklarını ksydeden Yücel, şu bilgileri paylaştı: “300 milyon Euro yatırımla 7 etap halinde hayata geçireceğimiz City Pearl, 75 dükkandan ve  1800 konut oluşan dev bir proje. Şehrin merkezindeki eski bir mezbahayı konut projesine çeviriyoruz. Metrekare fiyatları 4 bin Euro’ya satılan konutlara Türkiye ve bölgeden ciddi ilgi var. Projenin ilk fazında 341 daire bulunuyor.” 

Budapeşte’de yakın zamanda yeni bir projeye daha inşa edeceklerini söyleyen Kaan Yücel, “İspanyol bir fona ait arsayı alıp kat karşılığı modeliyle dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Şu an alanda eski konutlar var. Bu projenin yatırım değeri de yaklaşık 150 milyon Euro olur. Ayrıca Alman bir fon ile başka bir proje için de görüşmelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARIN YÜZDE 50’Sİ YURT DIŞINA

Yurtdışı yatırımları için merkez üssü olarak Budapeşte’yi belirlediklerini, aynı zamanda Avrupa’da farklı şehirleri de incelediklerini söyleyen Yücel, “Atina, Hamburg, Belgrad, Londra, Berlin’de benzer projeler üstlenmek için çalışmalar yapıyoruz. Polat olarak her sene 150 bin metrekare inşaat hedefimiz var. Bunun yarısı Türkiye’de, yarısı yurtdışında olacak. 5 senelik planda hedefimiz, bundan sonra yapacağımız gayrimenkul projelerimizin yüzde 50’sini Avrupa’da hayata geçirmek.”

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

Altın fiyatları fırladı! 14,18 ve 22 ayar altın bugün ne kadar oldu? 21 Kasım Salı altın fiyatları!

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!


Geri Dön