01 / 05 / 2024

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

Milyonlarca öğrenciyi kapsayan karne hediyesi 6 bin 841 TL olarak verilecek.  Öğrencilere verilecek olan yeni sosyal yardım ödemelerinde ayrıntılar araştırılıyor. Peki başvurular ne zaman, nereden yapılacak? İşte başvuru detayları...



Tüm ülke genelinde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni bir sosyal yardım faaliyeti geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.  Buna göre Başarı Teşvik Programı adı altında hayata geçirilen yeni proje kapsamında öğrencilere, asgari ücretin yüzde 60'ı kadar para ödemesi yapılacak. Peki başvurular ne zaman, nereden yapılacak? İşte başvuru detayları...

ÖĞRENCİLERE 6 BİN 841 LİRA ÖDEME YAPILACAK!

Sputniknews'de yer alan habere göre; okullarda birinci dönem ara tatili bitti. Yarıyıl tatili için geri sayım başlarken öğrencileri karne heyecanı sardı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre karne dağıtımı yarıyıl ve yaz tatili öncesinde yapmakta.  Karnelerini almak için gün sayan öğrencilere 6 bin 841,39 TL ödeme müjdesi geldi. Başarılı öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar senede  2 kez başarı desteği verilecek.

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

2024 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2023-2024 iş takvimine göre; öğrenciler, 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Yarıyıl tatili, 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Açıklanan takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Yarıyıl tatili öncesi de birinci dönem karneleri dağıtılacak. Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte Başarı Teşvik Programı yeniden gündeme geldi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş dönemlerde açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, ''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz.' demişti.

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

HANGİ ÖĞRENCİYE NE KADAR ÖDEME YATACAK?

Sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmeyi başaran öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlanacak.

Başarı Teşvik Programı adı altında sağlanacak ödemelerde asgari ücret baz alınacak. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilecek programın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yürütüleceğini belirtildi.

KARNE HEDİYESİ BAŞVURULARI NEREDEN, NE ZAMAN YAPILACAK?

Karne hediyesi kapsamında her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak.

Başvurular öğrencilerin bulunduğu ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Geri Dön