28 / 04 / 2024

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 582 milyon Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...



Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsmaında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu dile getirerek, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek  ödemesi verdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerine değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların ekonomik gerekçeler nedeniyle ailelerinden kopmamasını amaçladıklarını belirtti.

Yaptığı açıklamada kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerine değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, "Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hizmetinden faydalanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Kasım 2023 ödemesi olarak toplam 582 milyon Türk Lirası yatırdık." dedi.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

65 YAŞ VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA YATIRILDI

Paylaşılan detaylara göre Yaşlı ve engelli aylıklarının merakla beklenen Kasım 2023 ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayına dair toplam 3.2 milyar TL yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını belirtmişti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ​​​konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, toplam yaklaşık olarak 1,8 milyar Türk Lirası yaşlı aylığı, yaklaşık olarak 1,4 milyar TL'de engelli aylığı ödemesi yaptıklarını söylemişti.

 

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

Bursa'da 4 taksitle, KDV'den muaf 2 arsa satılacak!

TOKİ Ordu Perşembe 2023 kuraları bugün çekiliyor!


Geri Dön