27 / 04 / 2024

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

Devletin sosyal yardımları tüm hızı ile devam ederken milyonlarca kişiye destek ödemesi yatırıldığı belirtildi. Vatandaşların hesaplarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İşte haberin tüm ayrıntıları...



Başvuruda bulunan vatandaşların, e Devlet şifresi olanlar hemen hesaplarını kontrol edebilir. Hesaplara 2.125 TL yardım parası yattığı belirtildi. Bu kapsamda ekonomide yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken nakde sıkışan vatandaşlara devlet yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Türkiye Aile Destek Programı başta olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından pek çok farklı program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere nakit para yardımında bulunuyor. Buna göre, söz konusu ödemeler 2 bin 125 liraya kadar varırken ödemeler kimlik numarasına yapılıyor. Banka hesabı olanlar bu hesaplarından olmayanlar ise PTT şubeleri üzerinden yardım parasını alabilecekler.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DEVLETTEN SOSYAL DESTEK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada doğrultusunda "Aşırı yoksulluk sınırının altında kalan vatandaşlarımızın sosyal yardım sistemine dâhil edilerek aşırı yoksulluktan kurtulmaları ve çalışan yoksulluğu, emekli yoksulluğu gibi durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız ile düzenli sosyal yardım programlarımız özelinde belirlenen tematik şartları taşımadığı için bu yardımlardan faydalanamayan belirli bir gelir seviyesinin altındaki vatandaşlarımızın da desteklenmeleri amacıyla yürütülen yardım programı kapsamında yalnızca gelir kriteri dikkate alınmak suretiyle 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza nakdi destek sağlanmaktadır." denilerek para yardımı yapılacağı belirtildi.

 PTT hesaplarınızı kontrol edin! Hesaplara 2.125 TL yardım parası yatırıldı...

KASIM AYI SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

usakgundem.com'da yer alana verilere göre; Aile destek programı kapsamında aylık 850 ila 1.250 Türk Lirası arası aile destek ödemelerinin yanı sıra elektrik tüketimi desteği ve çocuk bileşeni desteği de sağlanacak. Buna göre, elektrik tüketim desteği kapsamında 112 ila 225 Türk Lirası, çocuklara yönelik tüketim desteği kapsamında ise 350 ila 650 Türk Lirası arasında ödeme yapılacak. Böylelikle dar gelirli aileler toplamda 2 bin 125 liraya varan tutarda devlet yardımı almış olacaklar.

Buna göre, söz konusu yapılacak ödemeler hesaplara yatırılmaya başlanırken vatandaşlarda e-Devlet hesabı olan kişiler siteye kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak ilgili ekrana ulaşarak, isimlerine yatırılan bir tutar olup olmadığını öğrenebilirler.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

 


Geri Dön