28 / 04 / 2024

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarı ile hesaplara yatıracaklarını kaydetti. Konu ile ilgili yapılan açıklama ve haberin detayları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, halihazırda en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, şimdiye kadar hanelere toplam 56,3 milyar lira destek sağladıklarını söyledi.

Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeni ile düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini kaydeden Bakan Göktaş, "Sosyal paylaşımını önde tutan bakış açısı ile arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini çok kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Öte yandan, Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında düzenli olarak hanelere her ay destek sağladıklarını kaydeden Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize destek olmak amacı ile hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarı ile hesaplara yatırıyoruz. " dedi. Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar lira ödeme yapacağız." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, destekten yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için ilave olarak aylık Çocuk Desteği ile birlikte Elektrik Tüketim Desteği de sağladıklarını belirtti.

Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılacak

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi olan ailelerin desteklenmesi amacı ile 12 aylık ödeme döneminde sınırlı olmak üzere, hanelerin kişi başına düşen gelir miktarına göre bildirilen dört farklı gelir aralığı için 850-1250 TL tutarları arasında değişen aylık yardım ödenmesini içeren bir yardım uygulamasıdır.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEYE GÖRE VERİLİYOR?

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre ayarlanan dört farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

Hesaplara her ay hemen 1250 lira yatırılıyor: TC kimlik no son hanesi 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 olanlar aman dikkat!

Aile Bakanlığından son dakika Aile Sosyal Destek Programı açıklaması! Kasım ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Sosyal yardım alanlara müjde: 2024 yılında yüzde 52.18 okkalı zam geliyor! Engelli aylığı, evde bakım, 65 yaş, SED


Geri Dön