27 / 04 / 2024

Aile Bakanlığından son dakika Aile Sosyal Destek Programı açıklaması! Kasım ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile Bakanlığından son dakika Aile Sosyal Destek Programı açıklaması! Kasım ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemelerine ilişkin son dakika açıklamada bulundu. Peki, sosyal destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal destek ödemeleri hakkında yazılı açıklama yaptı. 

Bakan Göktaş, ASDEP ekipleri ile 11,1 milyon vatandaşa ulaşarak ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduklarını söyledi.

Göktaş, yazılı açıklamasında, yaptıkları her hizmetin odağında ailenin bulunduğunu ifade ederek bütün çalışmaların merkezinde hanenin müreffeh, mutlu, birbirini destekleyen ve kollayan yapısının korunmasını temel aldıklarını bildirdi.

Engellileri, yaşlıları, çocukları mümkünse kendi hane ortamında desteklediklerini, eğer mümkün değilse diğer sosyal hizmet modellerini uyguladıklarını ifade eden Göktaş, bu noktada vatandaşların kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için arz odaklı devam ettirdikleri Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile 2017'den bu yana aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit ederek, gerçekleştirilen incelemeler sonucu bakanlığın uygun olan hizmet modellerini uyguladıklarını ifade etti.

Aile Bakanlığından son dakika Aile Sosyal Destek Programı açıklaması! Kasım ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

"BUGÜNE KADAR 334 BİN 732 TALEP İLGİLİ KURULUŞLARA YÖNLENDİRİLDİ"

Bakan Göktaş, ASDEP ile ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşarak hayat şartlarını iyileştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek "Kırmızı Yelekliler" olarak tanınan görevlilerin afet ve acil durumlarında da sıfırıncı dakikadan itibaren vatandaşa destek için sahada olduğunu anımsattı. 

ASDEP ile aile ziyaretlerinde vatandaşların sosyal hizmet ve sosyal yardım ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini bildiren Göktaş, sahadaki 4 bin 794 ASDEP personelin bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret ettiğini söyledi.

ASDEP ekipleri ile 11,1 milyon vatandaşa ulaşarak ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduklarının altını çizen Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışıyoruz. Alan taraması yapan ASDEP ekiplerimiz hane ziyaretleri ile vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunuyor" diye ifade etti.

ASDEP ekiplerince tespit edilen durumlar bakanlığın görev alanındaysa vatandaşların sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlandığına dikkati çeken Göktaş "Bakanlığın görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendiriliyor. Bugüne kadar 334 bin 732 talep ilgili kuruluşlara yönlendirildi." dedi.

Aile Bakanlığından son dakika Aile Sosyal Destek Programı açıklaması! Kasım ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Bakan Göktaş açıklamasında Aile Destek Paketi ödemelerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Kasım ayı ödemelerinin ayın ikinci haftasından itibaren hesaplara yatırılması beklemiyor. Aile Destek ödemeleri 850 ile 1250 TL arasında değişiyor.

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Vakıf GYO'dan Tablo Adalar ve Cubes Ankara'da ilk 9 ayda 2.4 milyar TL'lik satış!

Sancaktepe Emek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!


Geri Dön