28 / 04 / 2024

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Ankara'daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

Başkent Ankara’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon lira ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için bu yılın Kasım ayında 82,7 milyon TL daha harcandı.




Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetleri, kamu projelerinin mali yükünü katlayarak artırdı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre hiçbir proje, öngörülen harcama tutarı ile tamamlanamadı. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre çok sayıda kamu idaresi, yarım kalan projeler için ikmal ihaleleri düzenledi. 

Yine paylaşılan bilgilere göre dar ve orta gelirli yurttaşa konut inşa etmek önceliği bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da ikmal ihalesi kapsamında on milyonlarca TL fazladan harcamaya imza atan kamu idareleri arasında yer aldı.

Ankara daki millet bahçesinin maliyeti üçe katlandı!

İLK ÇİVİ 2022 YILININ AĞUSTOS AYINDA ÇAKILDI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 12 Ağustos 2022'de  Ankara  Mamak’ta inşaat çalışmalarına başlanan Altıağaç Mahallesi Millet Bahçesi’nin yapım maliyeti, öngörülen maliyeti üç kat aştı. Yine paylaşılan bilgilere göre 2022 yılının Ağustos ayında 43,8 milyon liralık ihaleden sonra ilk çivisi çakılan bahçe için harcanmış olan toplam para 19 Kasım 2023 tarihi itibarıyla 125 milyon liranın üzerine çıktı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 3 Haziran 2022 tarihinde “Ankara İli Mamak İlçesi Altıağaç Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesi gerçekleştirildi. Söz konusu bu ihale kapsamında, 5 Ağustos tarihinde 43 milyon 849 bin liralık sözleşme imzalandı. Sözleşmenin imzalanmasından sonra Mamak’ta millet bahçesinin yapımı, 12 Ağustos 2022 tarihinde başladı. Bahçenin tamamlanma tarihi de 15 Eylül 2023 şeklinde belirlendi.

TAMAMLAMA İHALESİ

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu millet bahçesi, öngörülen sürede tamamlanamadı ve birçok iş yarım kaldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yapımı bitirilmeyen millet bahçesinin tamamlanması için 25 Eylül tarihinde ikmal ihalesi açtı. İhale kapsamında 1 Kasım 2023 tarihinde 82 milyon 700 bin liralık sözleşmeye imza atıldığı belirtildi. İkmal ihalesi ile bahçenin tamamlanmasına yönelik gerçekleştirilen işlerin 4 Eylül 2024 tarihinde tamamlanacağı kaydedildi. Böylelikle, 2022 yılının Ağustos AYINDA 43,8 milyon TL’lik harcama ile inşaat çalışmalarına başlanan Altıağaç Mahallesi Millet Bahçesi’nin yapım maliyeti 126,5 milyon lira ile ifade edildi. Söz konusu bahçenin maliyeti, planlanandan üç kat aşıldı.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!


Geri Dön