23 / 11 / 2024
fuzul

ATS Ateş Tuğla Sanayi, üretimini yeni fabrikasıyla arttıracak!

ATS Ateş Tuğla Sanayi, üretimini yeni fabrikasıyla arttıracak!

Ateş tuğla ve klinker tuğla gruplarında hedefi tutturduklarını aktaran Ekos Klinker Tuğla Genel Koordinatörü Oytun Sidal, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 büyüdüklerini dile getirdi.




Son yıllarda üretimlerinin talebe cevap veremediği için ciro anlamında büyüdüklerini ancak miktar olarak geçen seneden farklı bir yıl olmadığını açıklayan Sidal, "Diğer taraftan detaylı bir inceleme yapıldığında, talebi karşılayamadığımız pek çok ürün grubumuzda ise hedeflerimizin altında kaldık. Bunun sebebiyse tamamen üretim kapasitemizin eksikliği oldu. Bu durumu yaptığımız yeni bir fabrika yatırımı ile tersine çevirmeyi hedefliyoruz. Bozüyük'teki yeni fabrikamız çok yakında hizmet vermeye başlayacak" dedi. 


Ateş tuğlası, ateşe dayanıklı harçlar ve ateş tuğlası tekniği olarak adlandırılan şamot esaslı üretim prosesiyle dekoratif kaplama tuğlalarının üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Oytun Sidal, ateş tuğlası ürünlerinin genel olarak soba tuğlaları ve diğer şömine barbekü tuğlaları olarak ayrıldığım, dekoratif tuğla ürünlerinin ise cephe kaplama tuğlaları, klinker tuğlalar, zemin kaplamaları, terracotta kaplamalar ve merpen, süpürgelik, harpuşta gibi özel maksatlı kaplama tuğlalar olarak ayrıldığını ifade etti. 


Dekoratif tuğla ürünlerinin Ekos Klinker Tuğla markasıyla Ekos Endüstri ve Gıda Ürünleri Sanayi tarafından pazarlandığını anlatan Sidal, "Ekos Klinker Tuğla markamızın yanı sıra, Ekos Ekoterm Sistem ve Ekos Ekoton Terracotta Giydirme Cephe Sistemi ile de cephelerde çeşitli sistem çözümlerimize ait markalarımız bulunuyor" diye konuştu. 


Nisan ayında üretime başlayacak ATS Ateş Tuğla fabrikalarında yaklaşık 45 personelin çalıştığına değinen Sidal, pek çok tuğla fabrikasınm aksine, kurutma ve pişirme prosesleri sayesinde yılın 12 ayı, 7 gün 24 saat çalışan bir fabrika olduklarını belirterek, "Halen yılda 5 bin 500 ton civarında üretimimiz bulunuyor. Talebe bağlı olarak bu üretimin yüzde 60 üa 70'i dekoratif tuğla, yaklaşık yüzde 35'lik kısmı ise ateş tuğlası olarak gerçekleşiyor. Yeni fabrikamız için, 2013 yılının Haziran ayında alınan yatırım kararıyla, Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisi gerçekleştirdik. 2014 yılının Mayıs ayında da bina inşaatına başladık. 2015 yılının ilk günlerinde makineler gelmeye başlayacak. Nisan 2015'te de ilk üretimleri yapmayı planlıyoruz" değerlendirmesini yaptı. Devreye girecek yeni tesisin toplam maliyetinin 6 milyon doları bulacağını söyleyen Oytun Sidal, bununla birlikte üretim kapasitelerinin 15 bin tona ulaşacağı bügisini verdi. Sidal, bu tesisin devreye girmesiyle, ateş tuğlası ile dekoratif tuğla bantlarının tamamen ayrüacağını ve yeni tesislerinin el değmeden dekoratif tuğla üretebilen, yüksek kapasiteli ve yüksek verimlüikle çalışan bir tesis olacağını dile getirdi. Hedef, ihracatı yüzde 60 seviyesine çıkarmak Yatırım kararından itibaren ihracat konusunda çalışmalarını hızlandırmaya başladıklarını açıklayan Sidal, "2014 yılında yüzde 30 civarında ihracat yaptık. 


Bu firmamız için geçen yülara göre iyi bir oran. Hedefimiz özellikle yeni fabrikamızın da devreye girmesiyle ihracatımızı yaklaşık yüzde 60'a çıkarmak" dedi. Yeni fabrikanın faaliyete girişiyle özellikle dekoratif kaplama tuğlaları, klinker tuğlalar, cotto ve terracotto kaplama tuğlalarının kapasitesini, verimliliğini ve yeni ürün geliştirebüme kabiliyetini artıracaklarını bildiren Sidal, bu projenin Türkiye'de tek üretici konumunda oldukları pek çok ürün gamının kalitesini ve çeşitlüiğini artıracağını ve bölgenin konusundaki önemli tesislerinden birisi olacağını söyledi. 


"Firmamızda yıllardan beri süregelen müşteri odaklı anlayışımız, ürünlerimizin sürekli gelişmesini sağlayan, bu konuda devamlı ileriye götüren bir düzeyde. Mevcut üretim şartlarımızın elverdiği ölçüde bugüne kadar birçok ürün geliştirme yaptık. Yeni tesisimiz ise pazarın talep ettiği pek çok iyüeştirmeyi gerçekleştirmeye ve yeni ürün taleplerini karşılamaya yönelik olacak" diye konuşan Sidal şunları söyledi: "Öncelikle ürünlerin, zaten yüksek olan fiziksel özellikleri daha da artacak. Hammaddenin hazırlanmasından pişirme sürecine kadar pek çok süreç iyüeştirüdiği için, bunun ürüne çok önemli yansımaları olacak. Ayrıca, pazarın talep ettiği daha büyük ölçüler, tamamen yerli üretim olduğu için çok daha ulaşüabilir olacak. Renk gamımız gelişecek. Çok farklı ana renk ve ara renk tonlarında ürünler sunabüeceğiz. Aynı şekilde detay ürünlerde de büyük gelişmeler olacak. Çok çeşitli detay parçalar üretebileceğiz." 


Dünya Focus


Geri Dön