21 / 05 / 2024

Atsushi Miyazaki ismi parklarda yaşayacak!

Atsushi Miyazaki ismi parklarda yaşayacak!

Bahçelievler Belediyesi, Van'daki ikinci depremde Bayram Otel enkazında vefat eden Japon yardım kuruluşu üyesi Dr. Atsushi Miyazaki'nin ismini Sivil Savunma Parkı'na verdi



Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı, Dr. Miyazaki'nin ismi ile yaşayacak. Çobançeşme Mahallesi'nde bulunan parkta açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, uzak diyarlardan gelerek yardıma koşan Dr. Miyazaki'yi bu parkla yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Van depreminde yaşanan dramda birçok milletin yardıma koştuğunu dile getiren Develioğlu, özellikle Azeri ve Japon halkının özverili çalıştığını açıklayarak, "Japon doktor Miyazaki buraya gelerek dünyaya seslendi. Van'dan dünyaya seslendi. Ben ona ve bütün Japon dostlarımıza başsağlığı dileyerek teşekkürlerimi sunuyorum. Zor günümüzde Van'a yardıma geldikleri için müteşekkiriz. Biz de karınca kararınca burada ismini yaşatabilir miyiz diye buraya ismini verdik. Teşekkürlerimizi sunuyorum." şeklinde konuştu. Dr. Miyazaki'nin adına Sarıyer'de de içinde büstünün bulunduğu Japon bahçesi yapılacak. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kat-suyoshi Hayashı'i ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ileten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Miyazaki'nin ailesinin izin vermesi halinde Sarıyer'de belirlenecek bir yere Japon bahçesi ve büstünün dikileceğini, ayrıca aynı otel enkazı altında kalan iki gazeteciden birisinin adını bir parka vereceklerini söyledi.

ZAMAN


Geri Dön