30 / 04 / 2024

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Yaz tatilinin ardından okullar açılırken, okul alışveriş harcamaları velilerin ceplerini yakıyor. Okul alışveriş harcaması 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.



Avansas, ilk, orta ve lise velisi ile anket yaparak okul alışveriş harcamalarının nabzını tuttu. Bu yıl okul alışverişi harcamalarının 2 bin ila 5 bin lira arasında değiştiğini söyleyen veliler, internetten alışveriş yapmayı tercih etti. Veliler alışverişlerini kredi kartıyla yapmayı tercih ederken, ürün seçiminde; dayanıklılık, sağlıklı ve uygun fiyatlı ürün arayışı öne çıktı.

 Yaz tatilinin ardından 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yaparken, Avansas okul alışverişi sürecini araştırdı. Bine yakın veli ile görüşen Avansas, okulların başlamasına rağmen bazı velilerin, eğitim yılı için gereken ihtiyaçları daha uygun fiyata almak amacıyla haftanın son günlerini tercih ettiklerini belirledi. Ankete katılan her 10 veliden 9'u okul alışverişlerine başlamadan önce marketlerin broşürlerini, güncel ürünleri ve internet sitelerini incelerken, velilerin yüzde 30'u alışverişlerini e-ticaret siteleri üzerinden yaptı.

ALIŞVERİŞ BÜTÇESİ 2 BİN-5 BİN TL

Geçen yıl ortalama okul öncesi alışveriş bütçesi bin 100 lira iken, bu yılki harcamaların tutarı 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Geçen yıl en çok kırtasiye ürünleri alışverişi yapılırken, bu yıl giyim ürünleri alışverişlerinin ilk sırada yer aldığı dikkat çekti. Hemen ardından ise kırtasiye ürünleri ve teknoloji ürünleri geldi.

Velilerin yüzde 91'i okul alışverişlerinde öğretmenlerin verdiği liste doğrultusunda tercihte bulunduklarını belirtirken, en çok tercih edilen ürünler; defter, silgi, kurşun kalem, yapıştırıcı, A4 fotokopi kağıdı, pastel boya, uçlu kalem, resim defteri veya resim kağıdı, kuru-sulu boya, kalemtraş, bant, çanta, tükenmez kalem, resim çantası ve kalem kutusu oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN MARKALAR

Kırtasiye harcamalarında en çok tercih edilen markalar ise şöyle sıralandı:

  • Silgi: Faber Castell, Pelikan, Adel, Mikro, Rotring, Fatih, Pensan, Gıpta
  • Defter: Mopak, Faber Castell, Adel, Gıpta, Umur
  • Kalem: Faber Castell, Rotring, Adel, BİC, Fatih, Stabilo, Micro, Serve

ÖZEL KAMPANYA

İş yerlerinin alışveriş adresi olarak bilinen Avansas, ürün gamını genişleterek okul öncesi anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversitelilerin ihtiyaçlarına yönelik kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında öğrencilerin eğitim dönemindeki ihtiyaçlarına yönelik çok sayıda seçenek yer alıyor. Bine yakın ürünün yer aldığı kampanya ile okul çantasından deftere, kalemden boyaya, çalışma masasından suluğa, kalemtraştan sandalyeye, oyun hamurundan fon kağıdı ve tahta kalemine kadar çok sayıda ürüne 250 TL ve üzeri alışverişe sepette indirim yapılacağı bildirildi.


Geri Dön