04 / 05 / 2024

Avcılar - İETT Kampı metrobüs durağı 21 Eylül'de kapanıyor!

Avcılar - İETT Kampı metrobüs durağı 21 Eylül'de kapanıyor!

Avcılar Sosyal Tesisler (İETT Kampı) Metrobüs İstasyonu 21 Eylül 2014 Pazar gününden itibaren 45 gün süre ile hizmet veremeyeceğinden, yolcuların Şükrübey Metrobüs İstasyonunu kullanmaları gerekiyor.



Metrobüs istasyonlarını yaya ve engelli kullanımı ve erişimi açısından daha konforlu hale getirecek çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor.


Bu kapsamda Avcılar-Sosyal Tesisler (İETT Kampı) Metrobüs İstasyonu da yenilenerek engelli ve yaya erişimi açısından konforlu hale getirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle;


"Bu amaçla; 53 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki mevcut (yıkılacak) yaya üstgeçidi  yerine, 62 metre uzunluğunda, 3.5 metre  genişliğinde yeni bir yaya üstgeçidi yapılacaktır.


Yeni üstgeçit yapımıyla, mevcut yaya üstgeçidinin  D-100  Kuzey Yanyol üzerinde bulunan  ayak ve merpeninden dolayı tek şeride düşen yanyol 2 şerit olarak devam edebilecek ve kesintisiz trafik akışı sağlanacaktır.


Yeni yapılacak yaya üstgeçidinden metrobüs istasyonu peron alanına  erişim,  45 metre uzunluğunda ve %8 eğimli yaya rampası ile sağlanacaktır.


Daha önce, Peron üzerinde olan ve 3.5 metre genişliğindeki Peron Alanında konuşlanmış Turnikelerin yerleştirileceği yeni Platform yığılmayı önlemek için üstgeçitle bağlantılı olarak yukarı çekilecek ve 8 metre genişliğinde, 10 metre uzunluğunda inşa edilecektir.


D-100 Kuzey ve Güney yanyollarda 2 adet asansör yapılacaktır.


Üstgeçit yenileme çalışmaları esnasında,  mevcut yaya üstgeçidi kaldırılacağından Avcılar İETT Kampı Metrobüs İstasyonu  21 Eylül 2014 Pazar gününden itibaren, 45 gün süre ile hizmet veremeyecek ve geçici olarak kullanıma kapatılacaktır.


Bu istasyonunu kullanan vatandaşlarımız çalışmalar süresince Şükrübey Metrobüs İstasyonunu kullanabileceklerdir.


Avcılar Sosyal Tesisler Metrobüs İstasyonu (İETT Kampı) Metrobüs İstasyonu Yaya Üst geçidi Yenileme Projesi’nde, üstgeçit ayağının ötelenmesi için gereken kamulaştırma ve yıkım çalışmaları da tamamlanmıştır."


İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön