28 / 04 / 2024

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs durağı, Avcılar'ın yeni çilesi!

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs durağı, Avcılar'ın yeni çilesi!

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattındaki çalışmalar nedeniyle zaten iki yıldır trafik kilit. Bu yetmiyormuş gibi bir de yeni metrobüs durağındaki gişeler azaltıldı. Hal böyle olunca da dün metrobüs durağı mahşer yerine döndü



Habertürk gazetesinde Esra Boğazlıyan'ın yazısı şöyle;


"Geçen hafta, Avcılar- Beylikdüzü metrobüs hattındaki çalışmaların genişletildiğini, yeni metrobüs durağı yapımına başlandığını, bu nedenle de bazı şeritlerin kapatılacağını, zor günlerin bizi beklediğini yazmıştım ya ne yazık ki o zor günleri yaşamaya başladık işte... Yoğunlaştırılan çalışmalar nedeniyle trafik kâbusu katlandı doğal olarak.


Zaten neredeyse iki yıldır allak bullak olan bölge trafiği iyice içinden çıkılmaz hale geldi, kördüğüme döndü. Bu yetmiyormuş gibi üstüne bir de metrobüs sistemi kilitlendi dün... Yolcular üstgeçitte, durakta yığıldı, perişan oldu. Çalışmalar kapsamında Avcılar’daki son durak iptal edilip E-5 üzerine başka bir durak yapılmıştı.


NE PLAN VAR NE PROGRAM!


Ancak yeni duraktaki gişe sayısı azaltıldı, hal böyle olunca da izdiham çıktı. Durağa ulaşmak isteyen yolcular, üstgeçitte uzun kuyruklar oluşturdu. îniş ve çıkışların tek merpenden yapılması nedeniyle merpenler mahşer yerine döndü. Yolcular metrobüse ulaşmaya çalışırken akla karayı seçti. Dün gün boyu Avcılar’da kriz vardı. Gişeler artırılmazsa eğer bundan böyle de metrobüs yolcuları aynı çileyi çekecek gibi görünüyor.


Peki biz niye tüm çalışmalarda aynı eziyete, işkenceye mahkûm oluyoruz? Niye bizim yöneticilerimiz yaptıkları değişikliklerin ne gibi sorunlara neden olacağını öngöremiyor, gerekli önlemleri alamıyor?

Niye hep deneme yanılma yöntemini kullanıyorlar? İstanbullunun kaderi mi bu!


Emniyet şeridi mi, yol geçen şeridi mi!


Emniyet şeridi ihlali zıvanadan çıkmış durumda. Güya Elektronik Denetleme Sistemi var ama hem E-5’te hem de TEM’de emniyet şeridinde trafik tıkanıyor. Artık sistem doğru düzgün çalışmıyor mu yoksa kesilen cezalar milleti caydırmıyor mu bilinmez ama tek bir gerçek var ki o da bu ihlalin durdurulamadığı... Ve bu ihlal yüzünden canların yandığı...


Bir kere emniyet şeritlerinde kazasız gün geçmiyor. Aracınız arızalandı diyelim, doğal olarak hemen emniyet şeridine çekiyorsunuz ama arkadan hızla gelen biri size vuruyor. Son zamanlarda böyle onlarca kişi hayatını kaybetti. Tabii bir de emniyet şeridi ihlali yüzünden ambulansların, itfaiye araçlarının olaylara müdahale edememesi var ki son örneği önceki gün yaşandı. E-5 Karayolu Tuzla mevkiinde iki minibüsün çarpışması sonucu 13 kişi yaralandı. Bölgeye hemen ambulanslar sevk edildi ama trafik kilitti. Emniyet şeridi bile tıkalı olduğu için ambulansların olay yerine ulaşması gecikti, yaralılar da asfalta yatırıldı. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bir gün kendisinin de emniyet şeridine ihtiyacı olabileceğini aklına bile getirmeyen sorumsuzlar yüzünden yaralılara uzun süre müdahale edilemedi. Ve önceki gün yaşananlar, bu gidişe bir an önce ‘dur’ denilmesi gerektiğini ortaya koydu. Kenti yönetenler artık denetleme sistemini mi değiştirir, yoksa cezaları mı artırır bilmem ama birilerinin acilen bir şeyler yapması gerekli."


Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK


Geri Dön