29 / 04 / 2024

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, Avcılar sahilinde bulunan lunaparkın kaçak olduğunu tespit etti. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB müfettişleri, deniz doldurularak yapılan ve İBB'nin hüküm ve tasarrufunda bulunan 18 bin 865 metrekare büyüklükteki taşınmazın kimler tarafından ve ne şekilde kullanıldığı konularına ilişkin incelemelerde bulundu. Alandaki Hayrola Lunapark için Zaem Gayrimenkul tarafından 2017 yılından beri ecrimisil (işgal tazminatı) ödendiği ve kira sözleşmesi bulunmadan kullanıldığı belirlendi.

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

Bu şirket adına, dolgu alanına mevzuata aykırı şekilde işletme ruhsatı, itfaiye raporu, otopark işletme ruhsatı düzenlendiği; elektrik, su, doğalgaz abonelikleri gerçekleştirildiği ifade edildi. Mevzuata aykırı bu resmi işlemlerde görevde bulunan personel için hazırlanan rapor İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yollandı. Dönemin İBB yöneticileri hakkında suç duyurusu yapıldı. 

İBB tarafından işgal altında olan alanın tahliyesi ve yıkımı için de işlem başlatıldı. İBB müfettişleri tarafından gerçekleştirilen incelemede, ihale konusu yerler ile beraber İBB'nin yetkisindeki 4 bin metrekare büyüklüğündeki alanın, Zaem Gayrimenkul tarafından 10 Şubat 2017 yılından itibaren işgal edildiği tespit edildi.

Kaçak yapı avı hızlandı!


Geri Dön