30 / 04 / 2024

Kız Kulesi'nde borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı!

Kız Kulesi'nde borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı!

Kız Kulesi'ni restoran olarak işleten Ahmet Hamoğlu'nun kardeşine olan borçları başına bela oldu. Yaklaşık 50 milyon liralık borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı. Mekâna gelen müşterilerin hesaplarını icra memurları topladı...



Tarihi kuledeki restoranın işletmecisi Ahmet Hamoğlu'nun 50 milyon TL'lik borcunu tahsil etmek için icra memurları her akşam hasılatı topluyor.

Kız Kulesi nde borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı!

Kız Kulesi'ni restoran olarak işleten Ahmet Hamoğlu'nun kardeşine olan borçları başına bela oldu. Yaklaşık 50 milyon liralık borcun tahsilatı için restoranda haciz işlemi başlatıldı. Mekâna gelen müşterilerin hesaplarını icra memurları topladı. İcra ekipleri, borç ödenene kadar her akşam haciz yapmak üzere Kız Kulesi'ne gelecek. Tarihte adı efsanelerle anılan Kız Kulesi, son günlerde kardeş kavgasıyla anılıyor. 1970 yılında Hamoğlu Holding'i kuran iki kardeş, 40 yıl sonra anlaşmazlığa düştü. İddiaya göre küçük kardeş Aydın Hamoğlu kendi hisselerini yaklaşık 50 milyon liraya ağabeyi Ahmet Hamoğlu'na devretti. Ancak hisselerinin karşılığı olan parayı alamadığı gerekçesiyle iki yıl önce mahkemeye başvurdu. Bir yıl önce de mahkeme masraflarını karşılamakta güçlük çektiği için alacaklarını işadamı Mustafa Şeker'e devretti. Şeker ise Hamoğlu Holding'e onlarca dava açtı. Hamoğlu da karşı davalar açtı. Şeker'in avukatları alınan icra kararlarıyla Hamoğlu Holding'e ait Silivri'deki 5 yıldızlı Klassis Otel, Klassis Golf & Country Club, Maxi Alışveriş Merkezi ile yanındaki iki büyük araziye hacze gitti. Ancak Ahmet Hamoğlu'nun gayrimenkullerini vefa hakkı sözleşmesiyle bir bankaya devrettiği için haciz işlemi yapılamadı. İddiaya göre Ahmet Hamoğlu, holdingin malvarlığıyla çalışanların üzerine şirketler kurarak yeni işyerlerine yapılacak hacizleri de önledi. Alacaklı taraf, mal kaçırmakla suçladığı Ahmet Hamoğlu'nun tüm mal varlığına tedbir kararı koydurdu. Yeni şirketlere yapılan devirlerin iptali için de dava açıldı. Alacaklı avukatları son olarak kasım ayında Hamoğlu'nun 1995'ten beri işlettiği ve 49 yıllık işletmesini elinde bulundurduğu Kız Kulesi'e haciz için baskın yaptı. Olay, lüks mekânda şok etkisi yarattı. 8 Kasım'daki bu haciz operasyonunu sadece SABAH muhabiri görüntülemişti. 


"BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI" 

Hamoğlu'nun avukatları uzlaşma teklif ederek bu haczi durdurdu. Ancak alacaklı taraf aradan iki ay geçtikten sonra Ahmet Hamoğlu'nun kendilerini oyaladığını belirterek 16 Ocak'ta tekrar İcra Dairesi'ne başvurdu. Alınan kararla ikinci kez haciz operasyonuna başlandı. Salacak sahilinden kayıkla Kız Kulesi'ne geçen ekip, bütün gece kasa gelirini toplamaya başladı. Müşteriler bir kez daha hesapları haciz memurlarına ödedi. İki gecelik hasılat toplam 4 bin 60 TL tuttu. SABAH'a konuşan davacı avukatı Asım Özcan, haciz işlemini her akşam yapacaklarını açıkladı. Özcan, "Bu yöntemle alacaklarımızın tamamını tahsil etmemiz mümkün değil. Bunu biz de biliyoruz. Ancak başka çaremiz kalmadı" dedi. 



Fatih Ulaş/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön