28 / 04 / 2024

Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı!

Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı!

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...



Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki dev toplu konut projesi bölge halkının büyük tepkisini çekmişti, Bozcaada Forumu'da konuyu kamuoyu gündemine taşımıştı. Forum'dan verilen bilgiye göre, bakanlığın talimatıyla Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, geçtiğimiz günlerde bölgeyi yerinde inceledi. Bundan sonraki süreçte yetkililer, bölgedeki yapılaşmayla ilgili olarak imar izinlerini, onaylanan projeleri ve 2011 yılında alınan kurul kararlarını inceleyerek durumu bakanlığa bildirecek. 


AKVARYUM KOYU SİT ALANI 

Akvaryum Koyu, 3. derece SİT alanı vasfına sahip. Mevzuata göre, bu tür alanlar ancak doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amacıyla, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de gözönünde tutularak yapılaşmaya açılabilir. Bozcaada Forumu, "Akvaryum Koyu için alınan hatalı ve kamu yararını gözetmeyen kararlardan dönülmesini istiyoruz" dediler.


Geri Dön