15 / 05 / 2024

Akvaryum Koyu konut projesi

Akvaryum Koyu konut projesi

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...

ETS Grup'un ilk konut projesi Caja Maxx Royal satışta! Bodrum'a 84 yeni konut geliyor!

Caja Maxx Royal, Bodrum’un en özel koylarından biri olan Hebil Koyu’nda ETS Grup tarafından hayata geçiriliyor. ETS Grup'un ilk konut projesi olan Caja Maxx Royal satışa çıktı. İşte Caja Maxx Royal konut fiyatları...

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Çağdaş İnşaat Cennet Koyu Evleri fiyat listesi!

Toplam 26 adet daireden meydana gelen Cennet Koyu Evleri ultra lüks konut projesi olarak dizayn ediliyor. Çağdaş İnşaat Cennet Koyu Evleri fiyat listesi 450 bin Euro'dan başlıyor ve 2 milyon 950 bin Euro'ya kadar çıkıyor. 

Okluk Koyu'na ‘çifte yat iskelesi’ geliyor!

Turgut Özal tarafından yaptırılan Okluk Koyu’ndaki konut yerine 300 kişinin konaklayabileceği devlet konut evi yapılıyor. Bölgedeki sahile de yatlar için iki iskele yapılması planlanıyor.

Mesut Sancak Paşalimanı Koyu’nda lüks konut inşaatına başladı!

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Ardıç Mahallesi’ndeki Paşalimanı Koyu, son dönemde hızla artan inşaatlarla dikkat çekiyor. Mesut Sancak’ın inşaat şirketi de Paşalimanı’nda denize sıfır noktaya otel yapmak için Turizm Bakanlığı’nın kapısını çaldı.

Akvaryum Koyu'na giriş kapatıldı mı?

Akvaryum Koyu'nun girişinin demir kapıyla kapatıldığı iddia edildi. Geçen sene yürürlüğe giren 1/100 binlik imar planında doğal sit alanı olan koyun kentsel alanı olarak planlanması adalılar başta olmak üzere Çanakkale halkının tepkisini çekmişti.

Bozcaada Akvaryum Koyu'na giden yol kapatıldı!

Bozcaada İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Akvaryum Koyu'na giden tek yol, koyun gerisindeki arazinin sahibi Kamil Erdoğan tarafından demir kapı konularak araç girişine kapatıldı.

Tilkicik Koyu ihalesini Palmali Group kazandı!

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Tilkicik Koyu’nda yat limanı, turizm tesisi ve konut imarlı 400 bin metrekarelik arazinin kiralama ihalesini, Palmali Group Company kazandı.

Tilkicik Koyu'nda liman olur mu?

Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu'ndaki, turizm tesisi ve konut imarlı 400 bin metrekare arazi üzerine yapılacak yat limanı, tepkilere neden oldu. ÖİB'nin ihalesine üç firma başvurdu.

Çanakkale Boğazı'na devasa köprü geliyor!

Bozcaada'da Akvaryum Koyu'nun da içinde yer aldığı güney kıyı bölgesi kentsel gelişim adı altında imara açık hale getirilirken, doğu kıyısında ise turizm tesis bölgesi adıyla oteller yapılacak.

Bozcaada 'Betonada' olacak!

Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Bozcaada’nın neredeyse yüzde 90’ınında yapılaşmayı öngördüğü için ada halkı tarafından iptali için dava açılan imar planı yenilendi. Akvaryum koyu otellere, bağlar da villalara dönüşecek.

Metal Yapı Konut, Akvaryum Turizm'den ayrılıyor!

Metal Gayrimenkul A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Metal Gayrimenkul iştiraki Metal Yapı Konut, Akvaryum Turizm Ticaret Ltd Şirketi'den ayrılıyor.

Akvaryum Koyu konut projesi Haberi

Akvaryum Koyu konut projesi

Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki dev toplu konut projesi bölge halkının büyük tepkisini çekmişti, Bozcaada Forumu'da konuyu kamuoyu gündemine taşımıştı. Forum'dan verilen bilgiye göre, bakanlığın talimatıyla Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, geçtiğimiz günlerde bölgeyi yerinde inceledi. Bundan sonraki süreçte yetkililer, bölgedeki yapılaşmayla ilgili olarak imar izinlerini, onaylanan projeleri ve 2011 yılında alınan kurul kararlarını inceleyerek durumu bakanlığa bildirecek. 


AKVARYUM KOYU SİT ALANI 

Akvaryum Koyu, 3. derece SİT alanı vasfına sahip. Mevzuata göre, bu tür alanlar ancak doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amacıyla, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de gözönünde tutularak yapılaşmaya açılabilir. Bozcaada Forumu, "Akvaryum Koyu için alınan hatalı ve kamu...