27 / 04 / 2024

Metal Yapı Konut, Akvaryum Turizm'den ayrılıyor!

Metal Yapı Konut, Akvaryum Turizm'den ayrılıyor!

Metal Gayrimenkul A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Metal Gayrimenkul iştiraki Metal Yapı Konut, Akvaryum Turizm Ticaret Ltd Şirketi'den ayrılıyor.



Metal Gayrimenkul tarafından yapılan açıklama şöyle;


02 Eylül 2014 günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gündeminde yer alan 16.12.2013 tarih ve 2013/26 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleşen tahvil alımının ve Şirketimizin A grubu imtiyazlı paylarına sahip ortağı Metal Yapı Konut A.Ş.'nin iştiraki olan İstanbul Akvaryum Turizm Ticaret Ltd. Şti'nin %5 hissesinin  satın alınmasına dair gündem maddelerine ; SPKn.'nun "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan 24. maddesi ve SPK'nun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.1)'nin "Ayrılma Hakkının Kullanımı" başlığını taşıyan 9. maddesi uyarınca, söz konusu genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy kullanacak ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin paylarını şirketimize satarak ayrılma hakkı bulunmaktadır.

Her iki gündem maddesine ilişkin ayrılma hakkı sürecinin ne şekilde işleyeceğine dair detaylı açıklama ekte yer almaktadır.


Geri Dön