30 / 04 / 2024

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 



Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada’nın Akvaryum Koyu’nun sırtlarında hayata geçirilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Ağustos 2014’te Balıkesir- Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırladı. Plana göre Bozcaada ve Gökçeada’nın yüzde 90’ının imara açılacağı iddia edildi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Bozcaada’da barınma amaçlı da olsa bağ evi yapılmasına yasak getirildi. 2016 yılında adadaki bakir bazı koylara şezlong, şemsiye ve büfe konularak işletme açılması veya kiralanması için ihaleye çıkıldı.

Bozcaada Kent Konseyi Başkanı Öznur Evergen, “Kimse 80 metrekarelik bir ev bile yapamazken, bölgede 50’ye yakın villa tipi evlerin yapılmasını şaşkınlıkla ve tepkiyle izliyoruz. Yazık etmesinler adamıza” dedi. Villaları yapan inşaat firmasının CEO’su Nebil Tambay ise “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok. Bu işi aldığımda izinli, ruhsatlı bir yerdi burası. 2016’da yapımına başlandı, planlanan sürede de bitecek” dedi.


Geri Dön