28 / 04 / 2024

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.



Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından yayımlanan rapora göre yüksek faiz oranları lüks emlak sektöründe de durulmaya neden oldu.

Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, yüksek kredi faizleri emlak piyasasını etkilemeye devam ediyor.

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları bu sene ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Rapora göre, 10 milyon doların üzerindeki konut satışları 2. çeyrekte bir önceki seneye göre yüzde 13 düştü.

2021 yılındaki 40,7 milyar dolarlık toplam satışa karşın haziran ayına kadar olan 12 aydaki toplam satışlar 30 milyar doların biraz altına düştü. Fakat bu rakam, salgın öncesi dönemdeki 18,6 milyar dolarlık satışların hâlâ çok üzerinde konumlanıyor.

Sözcü'nün haberine göre, Covid-19 döneminde ultra zenginlerin daha büyük mülkler ve tatil yeri benzeri olanaklara sahip ikinci evler arayışına geçmesiyle yükselen emlak satışları, emlak piyasasının en üst dilimini bile etkileyen yüksek faiz oranlarıyla birlikte inişe geçti.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

LÜKS KONUT PİYASASINDA ZİRVE DUABİ'DE

Yabancı yatırımlar Birleşik Arap Emirlikleri’ne akmaya devam ederken, Dubai ikinci çeyrekte lüks konut satışında hacim açısından ilk sırada yer aldı.

Duabi’de 10 milyon doların üzerindeki konut satışlarının toplam değeri 2022 yılının ikinci çeyreğindeki 779 milyon dolarken bu rakam 2023 yılının ikinci çeyreğinde 1,6 milyar dolara yükseldi.

İkinci çeyrek satışlarında New York 1,1 milyar dolarla 2'nci sırada yer alırken onu 1 milyar dolarlık toplam satışla Londra izledi.

ARZ EKSİKLİĞİ BASKI YARATABİLİR

Knight Frank Küresel Araştırma Müdürü Liam Bailey, önümüzdeki sene çoğu pazardaki arz eksikliğinin satışlar üzerindeki baskı yaratabileceğini belirtti.

Bailey konuya dair yaptığı açıklamada “Yakın vadede piyasaların çoğunda en büyük sınırlama arz” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“2020 ve 2022 seneleri arasında yeni inşaatların başlamaması, yeni teslimatlar için zayıf bir 2024 yılı anlamına geliyor. Bu da mevcut stok için artan rekabete işaret ediyor. Bu durum fiyatlandırmanın altına bir taban koyacaktır.”

Blue Life'ta hemen teslim villalar!

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?


Geri Dön