14 / 05 / 2024

Akvaryum Koyu inşaat projesi

Akvaryum Koyu inşaat projesi

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Karadeniz´in cenneti Taflan Koyu'nda villa inşaatı tepkisi!

Karadeniz´in en güzel koylarından biri olan ve yaz aylarında tatilcilerle dolan Taflan Koyu'nda, Gemilik Burnu'nun üzerine yapılan villa inşaatı tepkilere neden oldu. Yapının yıkılması için karar çıktı ancak villanın sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Mesut Sancak Paşalimanı Koyu’nda lüks konut inşaatına başladı!

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Ardıç Mahallesi’ndeki Paşalimanı Koyu, son dönemde hızla artan inşaatlarla dikkat çekiyor. Mesut Sancak’ın inşaat şirketi de Paşalimanı’nda denize sıfır noktaya otel yapmak için Turizm Bakanlığı’nın kapısını çaldı.

Çeşme'de otel inşaatına tepki geldi!

Turizm cenneti Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’nda, denize sıfır 4 katlı otel inşaatı başladı. Kumsal kapatılarak, otelin özel plajı yapıldı.

Iasos Beach Club projesinin ilk 4 blok inşaatı tamamlandı! 250 bin TL'ye!

Bodrum Kıyıkışlacık Iasos Koyu’nda konumlanan ve 144 konuttan meydana gelen Iasos Beach Club Bodrum Projesi’nde ilk 4 blok inşaatı tamamlandı. Daire fiyatları lansmana özel 250 bin TL'den başlıyor.

Güvercinlik Koyu'nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı!

Güvercinlik Koyu’nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı. Denize yaklaşık 50 metre uzaklıka inşa edilecek ve 60 milyona mal olacak otelin 2017 yılında tamamlanması planlandı.

Güvercinlik Koyu'nda 60 milyona mal olacak otel inşaatına başlandı!

MUĞLA’ nın Milas İlçesi’ ndeki, 7 yıl önce çıkan yangınla 238 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu Güvercinlik Koyu’nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı...

Marmaris'te 26 yıldır tamamlanamayan otel inşaatı enkaz alanı olarak kullanılıyor!

Marmaris'te 26 yıldır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel inşaatı, tatbikatlarda enkaz alanı olarak kullanılıyor. Kızılkum mevkisinde, denize sıfır konumda olan ve önünde iki koyu bulunan dev otel inşaatının tatbikat alanı olarak kullanılması dikkat çekiyor.

Akvaryum Koyu yapılaşmaya açılıyor!

Daha önce çivi çakmanın yasak olduğu L derece doğal sit alanında olan Bozcaada Akvaryum Koyu inşaat tehdidi altında Koy - Bağ evleri projesi" ile yapılaşmaya açılıyor...

Akvaryum Koyu inşaat projesi Haberi

Akvaryum Koyu inşaat projesi

Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki dev toplu konut projesi bölge halkının büyük tepkisini çekmişti, Bozcaada Forumu'da konuyu kamuoyu gündemine taşımıştı. Forum'dan verilen bilgiye göre, bakanlığın talimatıyla Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, geçtiğimiz günlerde bölgeyi yerinde inceledi. Bundan sonraki süreçte yetkililer, bölgedeki yapılaşmayla ilgili olarak imar izinlerini, onaylanan projeleri ve 2011 yılında alınan kurul kararlarını inceleyerek durumu bakanlığa bildirecek. 


AKVARYUM KOYU SİT ALANI 

Akvaryum Koyu, 3. derece SİT alanı vasfına sahip. Mevzuata göre, bu tür alanlar ancak doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amacıyla, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de gözönünde tutularak yapılaşmaya açılabilir. Bozcaada Forumu, "Akvaryum Koyu için alınan hatalı ve kamu...