26 / 06 / 2024

Bvlgari Resort Bodrum geliyor! Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu'ndaki oteli için imzalar atıldı!

Bvlgari Resort Bodrum geliyor! Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu'ndaki oteli için imzalar atıldı!

Cengiz İnşaat’ın Bodrum Cennet Koyu’nda hayata geçirdiği ve kamuoyunda tartışmalara neden olan otel inşaatında imzalar atıldı. Bvlgari Hotels - Resorts, Jeweler of Hospitality koleksiyonunun 12. halkası olarak planlanan ve 2026'da Bodrum'da açılacak yeni otel için anlaşma imzaladığını açıkladı.



Milano, Londra, Paris, Dubai, Şangay, Pekin ve Bali’den sonra geçen sene Roma ve Tokyo’da da Bvlgari Hotels - Resorts otelleriyle hizmet vermeye başlayan Bvlgari, 2026 yılında hizmete açacağı Miami Beach ve Malpler otellerinin yanına Bodrum’u da ekleyerek toplamda 12 tesise ulaşacağını duyurdu.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre sürdürülebilirlik uygulamalarına göre geliştirilecek olan proje, diğer tüm Bvlgari Hotels - Resorts otellerinde olduğu gibi, Milanolu mimarlık firması ACPV Architects’in mimarı Antonio Citterio Patricia Viel tarafından tasarlanacak. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre halihazırda arazideki bitki örtüsü oldukça çorak olduğundan, binlerce ağacın dikilmesini öngören peyzaj projesi de peyzaj mimarları Randle Siddeley Limited'e (RSL) verildi.

Söz konusu projeyi gerçekleştirecek, Lord Kenilworth Randle Siddeley açıklamasında: “Bvlgari Resort Bodrum için vizyonumuz, lüks bir kaçış noktası yaratmanın da ötesine geçerek, bölgenin eşsiz güzelliğini kucaklamak ve tasarımımızla operasyonlarımızın çevreyle uyumlu bir biçimde bir arada var olmasını sağlamaktır. Mimariyi ve doğayı kusursuz bir biçimde harmanlamayı, olağanüstü bir konuk deneyimi sunarken manzaranın özgünlüğünü korumayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Bvlgari Resort Bodrum, Doğu Akdeniz'deki 60 hektarlık bir yarımadanın ucunda bulunuyor. Teraslı Akdeniz bahçelerinden meydana gelen toplamda 10 hektarlık bir yüzeye yayılan tesis, yüzme havuzu, açık alanlar, balkonlar, teraslar ve özel bahçeler içeren, 3 ila 6 yatak odası arasında farklılık göstererek farklı kategorilerde 100 Bvlgari markalı villadan bir konut topluluğu ile çevrelenecek. Resort da 84 oda ve süitten oluşacak.

Bvlgari Süiti de dahil olacak şekilde 43 tanesi bahçe süitinden oluşan mekanlar, basamaklı ana binanın çeşitli katlarında bulunurken, özel havuzlu 40 bağımsız villa, yarımadanın önündeki denize bakan bahçede yer alacak.

“EN GÖZ ALICI DESTİNASYON”

Söz konusu anlaşmayla ilgili olarak bir açıklama yapan Bvlgari CEO'su Jean-Christophe Babin, “Bodrum ve Türkbükü-Gölköy sahil bölgesi son senelerde Akdeniz'in en göz alıcı destinasyonları olarak bölgeye şık yatlarıyla gelen veya resortlarda konaklamayı seven en prestijli ve sofistike müşterileri kendine çekiyor. Yalnızca Akdeniz'deki ilk Bvlgari Resort’ü duyurmaktan değil, ayrıca Bvlgari Hotels & Resorts Collection'ın diğer ‘Jeweler of Hospitality’ halkalarını tanıyan ve takdir eden lüks ve seçkin gezginler topluluğu için yeni bir referans noktası olacak olan söz konusu bu muhteşem projeyi sunmaktan heyecan duyuyoruz.” diye konuştu.

“POTİNSİYELİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ”

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Türkiye genelinde 1. sınıf projelerin önde gelen yatırımcılarından bir tanesi olarak, kendimizi ağırlıklı şekilde ülkemizin ekonomik refahını geliştirmeye ve turizm gibi önde gelen sektörlerde ulusumuzun yüksek potansiyelini ortaya çıkarmaya adadık. En iyi sürdürülebilirlik uygulamalarını da tüm hızıyla benimseyerek, söz konusu bölgenin doğal güzelliğini korumak ve Bodrum'u tüm Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen turizm destinasyonu şeklinde tanıtmak için en gelişmiş teknolojileri en yüksek kaliteyle birlikte uygulayacağız” diye konuştu.

DANIŞTAY İKİ DEFA İPTAL ETMİŞTİ

Cengiz İnşaat'ın, Bodrum Cennet Koyu'nda otel ve villa projesi kamuoyunda sık sık gündeme geldi. Cengiz Holding bünyesinde yer alan şirket, kamu arazisini 2012'de satın almış; Danıştay, arazinin özelleştirme kararını iki defa iptal etmişti.

SUÇ DUYURUSU TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANMIŞTI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Mehmet Cengiz ile o zamanki ortak Fettah Tamince’nin şirketi Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, projenin yapılacağı araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012'de satın almış, Danıştay 13. Dairesi, koydaki 2 milyar 100 milyon Türk Lirası değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki defa iptal etmişti.

Araziyi satın almak için Ziraat Bankası’ndan çekilen 277 milyon Türk Lirası krediye usulsüz krediye dair suç duyurusu başlatılmış, fakat takipsizlikle sonuçlanmıştı. 

 

Ev almak mı daha mantıklı, fon almak mı? 20 yılın en iyi getirili fonu bir evin değerini geçiyor! 

Dedikleri tek tek çıkan İslam Memiş gram altının 3 bin 500 TL olacağı tarihi resmen açıkladı! Hemen bakın!

160 metrekarelik 4+1 evde 6 bin TL'ye oturan kiracıya ev sahibinden tepki: Mahalledeki diğer kiralar 5-6 katı


Geri Dön