27 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...



Cengiz İnşaat'ın Muğla Bodrum'da bulunan Cennet Koyun'daki otel ve devremülk projesinde inşaat çalışmalarına tekrar start verildi ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

CENNET KOYU'NDAKİ OTEL İNŞAATI YENİDEN BAŞLADI!

Muğla Çevre Platformu Bodrum Meclisi Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Alan” ilan edilen bölgede turizm sezonunun bitmesiyle otel inşaat çalışmalarına tekrar başladığını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şeyda Öztürk'ün haberine göre; Demir, bölgede kıyım yaşandığını belirterek “Burası hem doğal hem de arkeolojik sit alanı. Cennet Koyu cehenneme dönmek üzere. Hafriyatı bile ‘Gölkoy Sulak Alanı’ içerisinde kalan bölgeye döküyorlar. Doğal ve arkeolojik sit alanı içerisinde ve hemen aşağısında da sebzecilik yapılan, dokunulmaması gereken bölgede tahribat başladı” ifadelerini kullandı.

Cengiz İnşaat ın Cennet Koyu ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

OTELİN İNŞAATI 2022 YILINDA BAŞLAMIŞTI!

Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in Cennet Koyu’ndaki otel projesi 2022 Ekim'de başlamıştı. Yurttaşların ve yaşam savunucularının itirazlarına karşın Aralık 2022’de projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verilmişti.

Bodrum Belediyesi ise Cengiz İnşaat'a verilen ruhsatı iptal etmişti. Ancak 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın alan Cengiz İnşaat konuyu yargıya taşımıştı. Muğla İdare Mahkemesi, ruhsat iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından alanda 101 apart oda ve 83 suit oda olmak üzere toplam 184 odalık projeye başlamak için geçici inşaat kampı kurulmuştu.

Fakat turizm sezonu nedeniyle çalışmalara ara verilen projede, Sezonun bitmesi beklenirken Cengiz İnşaat bu kez de proje için büyüme kararı vermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuran şirket, 658 milyon 436 bin TL değer biçilen proje ile bu alanda inşa edilecek birim sayısının 186’ya çıkarılması için izin istemişti.

Cengiz İnşaat Bodrum Cennet Koyu projesini resmen büyütüyor!
Cengiz İnşaat'tan sonra bir kötü haber de Ağaoğlu'na

Geri Dön