29 / 04 / 2024

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.



Marmarisli turizmciler Kızılkum Koyu’nda 30 yıldır inşaat halinde olan otelin bitirilememesi tepkilere neden oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre, 550 odalı, 1100 yatak kapasiteli Mandalin Otel’in bir an önce bitirilip turizme kazandırılması planlanıyor. Otelin inşaatına 1988 yılında başlandı. Marmaris'in tek deniz yolu girişi üzerindeki inşaatın yılardır atıl vaziyette olmasına Marmarisli turizmciler tepki gösteriyor. Otelin inşaatı için şu ana kadar 30 milyon doların harcandığı biliniyor.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Otelin bir enkaz olarak Marmaris'in en güzel koyunda görüntü kirliliği oluşturması Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) ekiplerine yaradı. 2013'ten beri inşaatı duran otel, iki kurum tarafından deprem tatbikatlarında ve tanıtım filmlerinde kullanılmaya başlandı. UMKE ve AFAD yöneticileri, otelin inşaatının tamamlanamamasının turizm için büyük bir kayıp olduğunu ancak iyi bir tatbikat olanağı sağlaması nedeniyle kendileri için bir şans olduğunu ifade edilmişti.
 


Geri Dön