15 / 05 / 2024

Akvaryum Koyu proje

Akvaryum Koyu proje

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Mistral GYO'dan Çeşme'ye 88 konutluk yeni proje! Kumsal Boyalık için start verildi!

Mistral İzmir’den sonra yeni yatırımlara yönelen Mistral GYO, portföyüne bir imza proje daha ekliyor. “Kumsal Boyalık” doğa mirası Çeşme’nin en değerli koyu Boyalık’ta, bölgenin en özel ve en prestijli projesini hayata geçiriyor.

Arriva Assos Terra Silva lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Arriva Assos Terra Silva projesinde satışlar başladı. Proje Kadırga Koyu, Assos Antik Liman, Sivrice ve Sokakağzı Koyları’nın yanı başında yükseliyor. Peki Arriva Assos Terra Silva'da konut fiyatları ne kadar? 

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

BESA Grup yeni proje için kollarını sıvadı!

BESA Grup’un Bodrum’da inşa ettiği The BO Viera projesinde ilk etabın teslimleri yılsonuna kadar yapılacak. Müthiş bir günbatımı manzarası sunan proje, Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçiriliyor...

Tünel Akvaryum'un yüzde 25'i tamamlandı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında inşa edilen Tünel Akvaryum projesinin yüzde 25'lik bölümü bitti. Proje kapsamında 50 metre kazı tamamlandı.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Cennet Koyu Evleri Bodrum fiyat!

Cennet Koyu Evleri Bodrum projesi Çağdaş İnşaat imzası taşıyor. Proje Bodrum'da Türkbükü ile Hattat Koyu arasında yer alıyor.

Cennet Koyu Evleri'nde fiyatlar 450 bin Euro'dan başlıyor! Yeni Proje!

2 ay içerisinde inşaat çalışmaların başlayacağı Cennet Koyu Evleri, Çağdaş İnşaat imzasıyla Bodrum'da inşa ediliyor. Cennet Koyu Evleri'nde fiyatlar 450 bin Euro'dan başlıyor.

Mesa Bodrum ön talep topluyor! Yeni Proje!

Ön talep toplanan Mesa Bodrum projesi Mesa Mesken tarafından hayata geçirilecek. Proje Demircibükü Koyu'nda deniz sıfır konumda inşa edilecek. İşte Mesa Bodrum Demircibükü projesinin detayları...

Akvaryum Koyu proje Haberi

Akvaryum Koyu proje

Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki dev toplu konut projesi bölge halkının büyük tepkisini çekmişti, Bozcaada Forumu'da konuyu kamuoyu gündemine taşımıştı. Forum'dan verilen bilgiye göre, bakanlığın talimatıyla Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, geçtiğimiz günlerde bölgeyi yerinde inceledi. Bundan sonraki süreçte yetkililer, bölgedeki yapılaşmayla ilgili olarak imar izinlerini, onaylanan projeleri ve 2011 yılında alınan kurul kararlarını inceleyerek durumu bakanlığa bildirecek. 


AKVARYUM KOYU SİT ALANI 

Akvaryum Koyu, 3. derece SİT alanı vasfına sahip. Mevzuata göre, bu tür alanlar ancak doğal yapının korunması ve geliştirilmesi amacıyla, yörenin potansiyeli ve kullanım özelliği de gözönünde tutularak yapılaşmaya açılabilir. Bozcaada Forumu, "Akvaryum Koyu için alınan hatalı ve kamu...