16 / 05 / 2024

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.




İzmir’in turistik ilçeleri arasında yer alan Çeşme Ovacık’taki doğal sit alanında kalan ve ücretsiz halk plajı şeklinde kullanılan Gücücek Koyu bu kez rezidans tehlikesi altında. Ege'de Son Söz'den Metehan Ud imzalı habere göre BİVARSA Gayrimenkul isimli inşaat firması, planladığı 1 oda 1 salon rezidans projesini ilan etti ve satışlara başladı. 

İMAR PLANI YOK İDDİALARI 

Söz konusu proje alanı Tapu Kadastro kayıtlarında hala tarım alanı şeklinde kayıtlıyken parsellerin henüz 5 binlik, binlik ve 18’lik imar planlarının henüz olmadığı iddia edildi.

DENİZE SIFIR 6 KATLI 

Şirket tarafından hazırlanmış olan reklam filminde Gücücek Koyu özel plaj şeklinde lanse ediliyor. Denize sıfır projedeki konutların 6 katlı olması da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Çeşme de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!


BAKANLIKLARA ŞİKAYET 

Gücücek Doğayı Koruma Derneği ve Çeşme Çevre Platformu, söz konusu rezidans projesi ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne ihbar dilekçesi verdi. Söz konusu dilekçede Gücücek Koyu’nun doğal dokusuna zarar vereceği belirtilerek, “Ovacık Köyü tarım alanlarından bir kısmını daha kaybedecek ve Gücücek koyu da yapılaşmaya yenik düşecek. Söz konusu projenin turizm yönünden hiçbir katkı sağlamayacağı da oldukça açıktır. Diğer taraftan henüz imar değişikliği dahi olmadan, tarla vasfındaki taşınmaz için 1 oda 1 salon konut satışını açık bir ilanla duyuran şirketin, kendisini kurumlarınızın yetki ve iradesinin üzerinde görmesi ve göstermesi de devlet kurumlarına açıkça saygısızlıktır.” ifadeleri yer aldı.


HALKI DOLANDIRMAKTIR 

Egedesonsöz’e konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan  Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler “Şirket koyu da işgal edecek biçimde yeni bir proje inşa etmiş. Hazırlanmış olan tanıtım filminde halka ait plaj da pazarlanıyor. Söz konusu bu bölgede ne 5 binlik, ne binlik ne de 18’lik plan yok. İnşaat yapılması yasal olarak da mümkün değil. Buna rağmen firmanın hukuki alt yapısı olmadan satışa çıkması halkı dolandırmaktır. Yasal şekilde  bu mümkün değil. Eğer devam ederlerse biz yasal sınırlar çerçevesinde buna karşı duracağız. Yapılar 6 katlı ve Çeşme’de böyle konutlar yok. Otel olarak da inşa edilmiyor. Bu da akıl almaz bir iş” diye konuştu.

Tapuda yeni dönem başlıyor! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? 10 soru ve cevapta merak edilen detaylar...

Ünlü ekonomist yıl sonunu işaret etti! Gram altın için net rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu!

Sakarya'daki satılık dükkan fiyatları Taksim'i geçti! Fiyatlar dudak uçuklatıyor!


Geri Dön