28 / 04 / 2024

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Bozcaada İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Akvaryum Koyu'na giden tek yol, koyun gerisindeki arazinin sahibi Kamil Erdoğan tarafından demir kapı konularak araç girişine kapatıldı.

Bozcaada 'Betonada' olacak!

Geçtiğimiz yıl hazırlanan ve Bozcaada’nın neredeyse yüzde 90’ınında yapılaşmayı öngördüğü için ada halkı tarafından iptali için dava açılan imar planı yenilendi. Akvaryum koyu otellere, bağlar da villalara dönüşecek.

Akvaryum Koyu yapılaşmaya açılıyor!

Doğal sit alanına inşaat iznini ise geçen hafta Bayramiç Skepsis antik kentinin dibinde arkeolojik sit alanında maden ocağı açılmasına onay veren Çanakkale Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu oldu...

Bozcaada Akvaryum Koyu yapılaşmaya açılıyor!

Daha önce çivi çakmanın yasak olduğu 1. derece doğal sit alanında olan Bozcaada Akvaryum Koyu inşaat tehdidi altında. Çevreciler, adını doğal yaşamından alan koyda, inşaata karşı eylem başlattı

Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı!

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

İngiltere Sandbark Koyu'nda metrekare fiyatları 13 bin dolardan başlıyor!

İngiltere'nin Sandbark Koyu'nda bulunan evlerin metrekare fiyatları 13 bin dolardan başlıyor. Bölgede bulunan 12 evin maliyeti ise 121 milyon dolar.

Timur Savcı, Turunç Pınarı Koyu'nu 70 milyona satın aldı!

Ünlü dizinin yapımcısı Timur Savcı, Fethiye’deki Turunç Pınarı Koyu'nu satın aldı. Timur Savcı’nın bu araziye lüks bungalovlardan oluşan bir otel yapacağı söyleniyor.

Trabzon Akvaryum Projesi'ne TOKİ desteği!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılan Tünel Akvaryum Projesi’nde incelemelerde bulundu. Genç, inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Martı GYO Ayın Koyu'ndaki 9 parselin revize raporunu yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ayın Koyu 9 adet parsel revize değerleme raporunu KAP'ta yayınladı....

Kleopatra Koyu ihalesi yargıya taşınıyor!

Antalya Barosu, Kemer İlçesi’ne bağlı Tekirova turizm bölgesindeki Kleopatra Koyu’nun yıllık 505 bin TL bedel ile birlikte 29 yıllığına bir şirkete kiraya verildiği ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için bayramdan sonra dava açacak.

Antalya Kleopatra Koyu'nda ihale bilmecesi!

Antalya Kemer Tekirova’da yer alan ünlü Kleopatra Koyu için geçen hafta gerçekleştirilen ihale yeni bir tartışma yarattı.

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ayın Koyu'ndaki 9 adet parsele ait değerleme raporunu yayınladı. 

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

Trabzon Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı!

Ortahisar Belediyesinin su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması için hayata geçirilecek olan Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı.

Trabzon Tünel Akvaryum'un ihalesi yapıldı!

Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Tünel Akvaryum projesinin ihalesi yapıldı. İhaleye 9 firmadan teklif geldi...

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildiği açıklandı..

Akvaryum Koyu Haberi

Akvaryum Koyu

Bozcaada'nın dünyaca ünlü koylarından biri olan Akvaryum Koyu'na araçla girilen tek yol demir bir kapı konarak kapatıldı. Bozcaada'daki koyların özel müteşebbislere kiralanmasının gündemde olduğu bugünlerde, araçların kullandığı toprak yol, asfalt yoldan itibaren demir kapıyla kapatıldı. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen Bozcaadalılar, önce bu duruma bir anlam veremedi.


Ancak, gerçek kısa süre sonra anlaşıldı. Yolu kapatan demir kapının, Akvaryum Koyu'nun gerisindeki yaklaşık 2 bin dönümlük arazinin mülk sahibi olan Bozcaadalı Kamil Erdoğan tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı. Akvaryum ve yakınındaki Tuzburun koylarını kiralayıp, gerisindeki kendisine ait olan araziyle birlikte işletmek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran Erdoğan da, demir kapıyı kendisinin koyduğunu doğruladı.


Akvaryum Koyu'nun kumsal bölümü dışında çevresindeki tüm arazinin sahibinin babası olduğunu belirten Naci Erdoğan, "Asfalt yolun altında bin dönümün...