28 / 04 / 2024

Avea, İstanbul'daki Ar-Ge'sinin aynısını Van'a kuracak!

Avea, İstanbul'daki Ar-Ge'sinin aynısını Van'a kuracak!

Şirketler Van'a proje yağdırıyor. Avea, İstanbul'daki GSM Ar-Ge merkezinin bir eşini de Van'a kuracak. Ayakkabı ve süt üreticileri de yardım seferberliğindeİş dünyasının Van'a yönelik 'dayanışma' projeleri bitmek bilmiyor



Van'daki depremzedelerin unutulmasına izin vermeyen şirketler, bölge halkının hayatını uzun vadeli iyileştirecek sosyal sorumluluk projelerini birbiri ardına hayata geçirmeye başladı.

Avea'nın Van'da kurma kararı aldığı GSM Ar-Ge merkezi de bunlardan biri. Eğitimli gençlerin Anadolu'da projeler geliştirmeleri amacıyla "Memleketim Anadolu, İşim Teknoloji" projesini yürüten Avea, yatırımları Van'a çekmeyi hedefliyor. Türkiye'nin ilk lisanslı GSM Ar-Ge merkezini bu amaçla Ümraniye'ye kuran şirketin Van'daki yatırımı ise bir "uydu" özelliğini taşıyacak. Avea Kurumsal İletişim Direktörü Fisun Feridun, "Anadolu'da kalkınmaya öncelik veriyoruz ve bu konuda atılan adımlara da öncülük etmek istiyoruz. Bu amaçla Van'da başlayan göçün önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Van'da girişicimlik projesi oluşturan ve bölgede iş kurmak isteyen girişimcilerin Avea'nın kurduğu 'kuluçka merkezi'ne giderek her türlü teknolojik altyapıdan yararlanabileceklerini anlatan Feridun, bu atılımın bölgedeki ekonomiyi canlandırmasını beklediklerini anlattı.

Yasemin Salih / SABAH


Geri Dön