04 / 05 / 2024

Avea Teknopark açıldı

Avea Teknopark açıldı

Avea'nın Ar-Ge çalışmalarına hız vermek ve inovatif projeler geliştirmek amacıyla Ümraniye'de kurduğu Ar-Ge ve teknoloji merkezi "Avea Teknopark" açıldı.



Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, Avea Teknopark'ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, teknoloji yatırımlarının sürdüğünü, 2006'dan bu yana gerçekleştirdikleri teknoloji yatırımlarına bugün bir yenisini eklediklerini, bu çerçevede 18 milyon dolarlık yatırım ile Ümraniye'de
17 bin metrekare alan üzerine kurdukları Avea teknoloji merkezi Teknopark'ı mobil telekomünikasyon sektörüne kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Avea olarak yenilikçi projeleri ve yaptıkları altyapı yatırımları ile hem Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı hem de daha çok aboneye daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıkların ifade eden Türktan, bu doğrultuda son 4 yılda gerçekleştirdikleri 1,3 milyar dolarlık altyapı yatırımları sayesinde hizmet kalitesini her geçen gün daha da artırdıklarını söyledi. Bu merkez ile inovasyona ve sektör gelişimine de katkıda bulunacak
olmanın ve gerçekleştirecekleri Ar-Ge çalışmalarıyla da dışa bağımlılıklarının azalırken yeni istihdam, bilgi birikimi ve teknoloji yaratılmasına olan katkılarının artacak olmasının heyecanını yaşadıklarını dile getiren Türktan, hızla gelişen telekomünikasyon sektöründe günden güne ihtiyaçların da teknolojiye
odaklandığını belirtti.

Türktan, "Teknoparkımızda abonelerimizin gelecekteki ihtiyaçları için bugünden çözümler üretiyoruz. Türkiye'nin teknoloji üssü olması amacıyla tasarladığımız bu merkezde bir yandan geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle teknolojiye ve sektör gelişimine hizmet ederken, diğer yandan da abonelerimizin hayallerini gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz" dedi.

"ÖZELLİKLE 3G SERVİSLERİNDE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIMIZA
İNANIYORUZ"
Cüneyt Türktan, çözüm oluşturma, sistem planlama, geliştirme ve test çalışmalarının gerçekleştirileceği Avea Teknopark'ta 3G teknolojileri başta olmak üzere yenilikçi faturalandırma ve ücretlendirme sistemleri, yeni katma değerli servisleri, özgün müşteri ilişkileri ve satış sistemleri gibi pek çok servis, uygulama ve ürünlerin geliştirileceğini bildirdi. Türktan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kaliteli iletişimi en avantajlı fiyatlarla sunmanın yanı sıra güçlü altyapımız üzerinden sunduğumuz ürün ve servislerimiz sayesinde kısa zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen operatörü haline geldik. Abonelerimizin yaşamına kolaylık ve keyif katan mobil yaşam ortağı olarak onlara Ar-Ge ve teknoloji merkezimiz Avea Teknopark'ta geliştireceğimiz, alanında yenilikçi, katma değerli servisler sunarak pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Özellikle 3G servislerinde çok önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz." Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türktan, bütün Türkiye'yi kontrol
altında tutan bir merkezi sistemleri bulunduğunu ve Avea Teknopark'ın çok farklı bir bina olduğunu ifade ederek, teknoloji merkezindeki çalışanları buraya taşıdıklarını, Güneşli'de sadece altyapı ve müşteri hizmetlerinin kaldığını anlattı.

Ar-Ge merkezini yeni kurduklarını hatırlatan Türktan, "Mevcut arkadaşlarımızdan atadıklarımız oldu. Yeni arkadaşlar oldu. Hedefimiz bin 100 kişiye ulaşmak. Yeni istihdamlar oluyor. Özellikle bilişim teknolojisi tarafında yeni mühendis arkadaşlar alıyoruz. Üçüncü jenerasyonda 500 kişiye ulaşma hedefi var. Onu tedarikçilerle birlikte yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl 700-800 kişiyi işe alacaklarını bildiren Türktan, "Ama bunun bir kısmı yeni katkı olacak. Yüzde 80'i ikame olacak. Bizim sektörümüzde devamlı transferler oluyor. Yurt dışına yoğun transferler var. Mevcut arkadaşlar bir yere gittiğine göre, istihdam yaratıldığına göre biz de istihdam yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

-"TEK BİR FATURADA HER ŞEYİN OLMASI REKABET HUKUKUNA BAĞLI"-
Projelerde farklılık yaratmaya çalışacaklarını, özellikle 3G ile birlikte farklı projeleri bulunduğunu dile getiren Türktan, bir gazetecinin, "3G geldikten sonra TTNet ile internet paketi sunmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna
da şu karşılığı verdi: "Birlikte çalışmalarımız olacak. Biz bir grup olarak bir tarafta ADSL var, bir tarafta mobil taraf var. Birbirini tamamlayıcı diye görüyoruz. Onun için sinerji çalışmalarımız var. Birlikte paket yapmak... O rekabet kurallarına, hukukuna bağlı. Tek bir faturada her şeyin olması, ev, iş mobil, ADSL, mobil internetin olması bunlar rekabet hukukuna bağlı. Bunun nedeni Türkiye'de hakim durumda iki operatör var, Türk Telekom ve Turkcell... Onlar da ikisi aynı şeyi yaptığı zaman serbestleşebilir. İki tarafın da aynı servisleri vermesi lazım yoksa haksız rekabet olur."
Avea Network'ten sorumlu Direktör Kemal Erman da, Teknopark binası ile ilgili bilgi verirken, binanın İTÜ tarafından yapılan deprem tetkiklerinden tam not aldığını, akıllı bir bina olan Avea Teknopark'a "yeşil bir bina" da denilebileceğini, burada enerji tasarrufu yapıldığını, trafoların bin 500 haneyi besleyebilecek durumda olduğunu ve bir kasaba elektriğin buradan sağlanabildiğini anlattı.

Erman, teknoloji kontrol merkezinde gazetecilere bilgi verirken, dün akşam Bursa'da çıkan hastane yangını dolayısıyla özel önlemler aldıklarını, oraya hemen mobil baz istasyonu gönderdiklerini bildirdi.

-AVEA TEKNOPARK-
Verilen bilgiye göre, Avea'nın teknoloji merkezi Avea Teknopark'ta Ar-Ge merkezi, teknoloji grubu, network santralleri, bilgi işlem merkezi ve katma değerli servis bölümleri bulunuyor. Akıllı bina özellikleri ile donatılan Avea Teknopark'ta tüm mekanik ekipmanlar tek merkezden yönetiliyor. Isıtma, soğutma çalışmaları, hava kalitesi, otomatik ölçümler yapılar optimize ediliyor, tüm bina aydınlatması da gün ışığı ve mesai saatleri göz önüne alınarak bilgisayar vasıtası ile kontrol ediliyor. Bina güvenliği 162 adet kapalı devre kamera sistemi ile destekleniyor. Teknopark'ta yer alan teknoloji kontrol merkezi ise Türkiye'nin her noktasındaki baz istasyonu ve Avea santralleri ile bağlantı sağlayarak tüm şebekeyi 7 gün 24 saat gözlem altında tutuyor. Bu sayede şebekede meydana gelen ve hizmette kesinti yaratabilecek tüm sorunlar anında belirlenerek ilgili birimlere iletiliyor, acil müdahalede bulunularak giderilebiliyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Teknopark açan Avea 800 kişiyi işe alacak

Başta 3G olmak üzere yeni ürünler geliştirmek üzere teknopark kuran Avea, bu yıl içinde bu birime 800 yeni çalışan almayı planlıyor
Avea'nın 18 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Ümraniye'de 17 bin metrekare alan üzerine kurduğu Ar-Ge ve teknoloji merkezi "Avea Teknopark" açıldı. Avea Teknopark ile 1100 kişilik istihdam yaratacaklarını belirten Avea CEO'su Cüneyt Türktan bu yıl içerisinde 700-800 kişiyi işe alacaklarını söyledi. Özellikle bilişim teknolojisinde yeni mühendis arayışı içerisinde olduklarını bildiren Türktan şöyle konuştu:
"Üçüncü jenerasyonda 500 kişiye ulaşma hedefimiz var. Onu tedarikçilerle birlikte yapıyoruz. Bizim sektörümüzde yurtdışına yoğun transferler var. Mevcut arkadaşlar bir yere gittiğine göre, istihdam yaratıldığına göre biz de istihdam yaratmaya devam edeceğiz."

Altyapıya 1.3 milyar dolar
Avea Teknopark'ta 3G teknolojileri başta olmak üzere yenilikçi faturalandırma ve ücretlendirme sistemleri, yeni katma değerli servisleri, uygulama ve ürünlerin geliştirileceğini anlatan Türktan, teknoloji merkezindeki çalışanları Avea Teknopark'a taşıdıklarını, Güneşli'deki Avea merkezinde sadece altyapı ve müşteri hizmetlerinin kaldığını söyledi. Türktan, Avea olarak son 4 yılda 1.3 milyar dolar altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TTnet'le sinerji
3G ile birlikte farklı projeleri bulunduğunu dile getiren Türktan, TTNet ile ortak çalışmalar yapacaklarını belirten Türktan şöyle dedi:
"TTnet ile sinerji çalışmalarımız var. Birlikte paket yapmak gibi. Tek bir faturada her şeyin olması, ev, iş mobil, ADSL, mobil internetin olması... Bunlar rekabet hukukuna bağlı. Türkiye'de hakim durumda iki operatör var, Türk Telekom ve Turkcell... İki tarafın da aynı servisleri vermesi lazım yoksa haksız rekabet olur."
Avea Network'ten Sorumlu Direktör Kemal Erman da, Teknopark binasının enerji tasarrufu yapıldığını, trafoların 1500 haneyi besleyebilecek durumda olduğunu ve bir kasaba elektriğin buradan sağlanabildiğini anlattı. Erman, Bursa'da çıkan hastane yangını dolayısıyla özel önlemler aldıklarını, oraya hemen mobil baz istasyonu gönderdiklerini bildirdi.
Hürriyet


Geri Dön