29 / 04 / 2024

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye'de!

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye'de!

Uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacılar, belediyeler ve otel gruplarını buluşturan, dünyanın en büyük gayrimenkul ticaret fuarı “MIPIM” de Türkiye, 2013 yılı Onur Ülke seçildi



Mipim Fuarı’nın Türkiye temsilciliğini yapan Alkaş, 2013 yılı Onur Ülkesi seçilen Türkiye’yi tanıtım için gayrimenkul sektörü temsilcilerine yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. 

Avi Alkaş'ın konuşmasını izlemek için tıklayın!

Kadir Topbaş'ın konuşmasını izlemek için tıklayın!

Swissotel’de düzenlenen “Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye” tanıtım daveti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Reed Midem; Mipim Fuarı Direktörü Beatrice Gravier, Mapic Türkiye Satış direktörü David Telfer’ın katılımıyla gerçekleşti.


Avi Alkaş’ın ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in ev sahipliği yaptığı Onur Ülke tanıtım toplantısına, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hakan Kodal gibi sektörün önemli isimleri de katılım gösterdi.

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye de!

Onur Ülke tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer “Mipim 22 yıldır düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarıdır. Reed Midem tarafından düzenlenen bu fuarı, sizlerin de bildiği gibi Alkaş olarak, 2006 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini yürütüyoruz. Her geçen yıl daha fazla katılımın gerçekleştiği Mipim fuarına geçen yıl Türkiye’den 100 firma ve 350’ye yakın kişi katılım göstermiştir. Bu da Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışında geldiği noktayı göstermektedir. Onur Ülke ünvanı, ülkemizin gayrimenkul sektörünün tanıtılması açısından çok büyük önem taşımaktadır” sözleriyle Mipim Fuarı’nda geldiğimiz noktaya değindi.

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye de!

Avi Alkaş ise “Bu yıl Mipim’de Onur Ülke olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de ki başarılı projelerin tanıtılması, buradaki potansiyelin gösterilmesi ve sektörün tanıtılması için bulunmaz bir fırsat. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sizlerin vereceği destekle ülkemizi en iyi şekilde tanıtacağımıza inanıyoruz” dedi.

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye de!

Reed Midem; Mipim Fuarı Direktörü Beatrice toplantıda “Mipim fuarından ve Mipim fuarına katılmanın avantajlarının neler olduğunu anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Projelerinizi tanıtmak, uluslararası yatırımcılar ve iş ortakları bulmak için Mipim’de mutlaka sizler de yer almalısınız” sözleriyle sunumunu tamamladı.  

Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye de!

David Telfer ise “Türkiye’nin Onur Ülke seçilmesinin en önemli sebepleri, Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüyen varlığı oldu. Onur ülke seçilen Türkiye 2013’te Mipim fuarında; Özel Türkiye pavyonu, yurtdışı basınında Türkiye’nin tanıtılması, Türkiye’ye odaklı paneller ve En İyi Türkiye projesi ödülünün seçilmesi gibi pek çok özel hakka sahip olacak. ” sözleriyle Onur Ülke ünvanının neden verildiğini ve yararlarını anlattı.


Avi Alkaş ve Kadir Topbaş, Mipim 2013 Onur Ülke Türkiye de!


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise “İnsanoğlu her coğrafyada kendi çalışmalarını, ticarini hayatını ve bölgesini tanıtmaya çalışır. Şu an yeni bir değişim var. Asırlardır küresel ve bölgesel güç dengeleri yer değiştiriyor. Değişimi takip edenler ticari ve yönetim alanında başarıya ulaşırlar. Şimdi bu dönüşümün yeni merkezi Türkiye oldu. 2013’te onur konuğu olarak Türkiye’nin seçilmesi gurur verici. Bu süreçte sektör olarak rekabet etmek yerine birlikte hareket etmek gerekir. Fransa’da Türkiye’ye yakışır, farklı ve özel bir çalışma ile yer alacağımıza inanıyorum“ dedi.  


Yurtdışında başarılı projelerle fark yaratan, gayrimenkul, perakende ve hizmet sektörünü tek çatı altında toplayan ve sahip olduğu ekonomik koşullarla bir fırsat ülkesi olan Türkiye, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim’de 2013 yılında Onur Ülke ünvanıyla yer alacak. Türkiye’nin fuar alanında diğer ülkelerden daha farklı olarak ön plana çıkartılarak konumlandırılacağı, konferansların ve tanıtımların gerçekleştirileceği Mipim Fuarı’na Türkiye damga vuracak. 


MIPIM


Dünyanın en büyük uluslar arası gayrimenkul fuarı Mipim, 1989 yılından beri Fransa’nın Cannes kentinde Reed Midem tarafından düzenlenmektedir. Uluslararası yatırımcıların, otel gruplarının ve perakendecilerin şehir planlamacılar ile buluştuğu Dünya’nın önde gelen bir emlak pazarıdır. Mipim tek bir yerde ve tek bir zamanda bütün gayrimenkul profesyonellerine yönelik, gayrimenkul karar vericilerinin bir araya getirerek, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir network oluşturulmasına fırsat yaratmaktadır. Reed Midem, 1989 yılından bu yana, gayrimenkul sektörü için, büyük fuar ve konferans organizasyonlarını hayata geçirmektedir.2006 yılından bu yana Alkaş Perakende Hizmetleri ise Mipim’in Türkiye Temsilciliği görevini başarıyla yürütmektedir.


Geri Dön