15 / 05 / 2024

Avi Alkaş: Libya'da planlar suya düştü!

Avi Alkaş: Libya'da planlar suya düştü!

Gayrimenkuldeki gelişmeler 30-31 Mart'ta Arkiparc'ta masaya yatırılacak. Jones Lang LaSalle Ülke Başkanı Avi Alkaş yurtdışından alışveriş merkezleri için Türkiye'ye tur talepleri aldıklarını, Türkiye'nin bu sahada önderlik kazanacağını açıkladı



Alkaş '6-8 Nisan'da British College isimli İngiliz grubu İstanbul'a getiriyoruz, başka ülkelerden de benzer bir teklif aldık' dedi. Alkaş, İstanbul'da 91 AVM bulunduğunu ve bazılarının ekonomik ömürünü dolduracağını, bazılarının da yenilemeye gideceğini ifade etti.

Arkiparc 2011 etkinliğinin tanıtım toplantısına katılan Alkaş,Türklerin 4 AVM yatırımı bulunan Libya'daki gelişmelere de değindi ve şu anda her şeyin durduğunu ama çalkantılar sonrasında Türk müteahhitlerinin yeniden faal olacağını söyledi.

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin düzenlediği Arkiparc,   30-31 Mart tarihleri arasında İstanbul Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetici Ortağı Ömer Yılmaz, imar faaliyetlerinde rol sahibi olan tüm aktörlerin bir araya geleceğini belirterek 'Yakın geçmişte ne oldu, yakın gelecekte bizi neler bekliyor bunu masaya yatıracağız'' dedi.

Bin kişi katılacak

Ticari, ofis, otel, lojistik ve konut olmak üzere 5 alanda oturumun düzenleneceği 2 günlük etkinliğe 90 konuşmacı yer alacak, bin kişi katılacak. Özel konuşmacı olarak davet edilen Venezuella Ulusal Petrol şžirketi'nden Hector Negretti, ülkesinin ilk ekolojik kent master planını hazırlayan ekipte yer alıyor. Cadde perakendeciliğinin tartışılacağı etkinlikte İstiklal Caddesi örnek olarak masaya yatırılacak. Son gününde ise gayrimenkul ödülleri verilecek.

Libya'da planlar suya düştü

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Libya'ya yapılan müdahaleyle planların suya düştüğünü belirterek 'Libya'da 27 milyar dolarlık iş yaptık. Halen devam eden sözleşmelerimizin tutarı da 16 milyar dolar. Karışıklık devam ettiği sürece potansiyel zararımız çok daha önemli boyutta olacak'' dedi. Sözleşmelerde mevcut yönetimin imzaları bulunduğuna dikkati çeken Eren, ''Sözleşmeler geçerli mi, alacaklarımızı kimden tahsil edeceğiz, makine parkımız yakıldı mı, yıkıldı mı, bunları bilmiyoruz. Bunların biraz daha bilinir olabilmesi için Hükümetimizin artık müzakere masasında olması lazım' diye konuştu.
Bugün


Geri Dön