03 / 05 / 2024

AVM'de kira kavgası hasılat paylaşımıyla tatlıya bağlandı

AVM'de kira kavgası hasılat paylaşımıyla tatlıya bağlandı

Perakendeci ve alışveriş merkezleri arasındaki kira kavgasına ciro paylaşımıyla çözüm üretildi. Yeni AVM'lerde az satan düşük, çok satan yüksek kira ödeyecek



Alışveriş merkezi yönetimleriyle perakendeciler arasında yaşanan kira krizi sona erdi. Ciro ve TL bazlı sözleşmeler için bazı AVM'lerle görüş birliğine varıldı. Alışveriş merkezleriyle `ortak kazanç platformu' oluşturduklarını söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, BMD'ye üye 30 markanın katılımıyla tanıtımı yapılan Pelican MALL ve Perla Vista Outlet'in markaların taleplerini kabul ettiğini söyledi. Akyiğit, yeni dönemde tüketiciden markaya AVM'lere kadar herkesin kazanacağı yeni bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ekrem Akyiğit, yeni ekonomik ortamdan olumsuz etkilenen perakende sektörünün ve markaların üzerindeki ağır yükün hafifletilmesi, ödenebilir kira dengesinin bulunması ve AVM'lerle markaların kategorize edilmeleri konularında diyalog yollarını sürekli olarak açık tuttuklarını kaydederek bunun da ilk sonucunu aldıklarını belirtti. Ekrem Akyiğit, ilk kez yapılan bir toplantıyla yapımı devam eden Pelican MALL ile Perla Vista Outlet'in dernek üyesi markalara özel tanıtımlarının yapıldığını ifade etti.

`KAZAN KAZAN' ESAS ALINDI

EKREM Akyiğit, Pelican MALL'da döviz veya TL bazlı minimum metrekare kira ve cirodan ödeme, Perlavista Outlet'te ise ilk yıl TL bazlı cirodan ödeme, sonraki yıllarda da ilk yıl satış ortalamasına bağlı TL bazlı minimum metrekare kira sözleşmesi yapma konusunda anlaşma sağlandığını, pek çok isteklerinin de yatırımcılar tarafından karşılandığını söyledi. Akyiğit `Biz bu yeni düzeni `vıınn vıınn yerine win win' olarak adlandırıyoruz dedi.
Star


Geri Dön