Genel

AVM'ler ihracat merkezi olacak

TİM Başkan Adayı Gülle; "AVM'leri ihracat merkezine dönüştüreceğiz."

TİM Başkan Adayı Gülle, bütün sektörleri katılımcı yapacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "AVM'leri ihracat merkezine dönüştürüp her sektöre fayda sağlayacağız" dedi

Gülle, "AVM Vadisi projesi sadece TİM'le olacak bir iş değil. Bütün sektörleri etkileyecek ve katılımını gerektirecek bir konu" dedi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığı için 9 Eylül'de yapılacak seçim yaklaştıkça başkan adayları yeni açılımlar yapmaya devam ediyor. Başkan adaylarından İsmail Gülle, yeni başkanın da tekstilci olmasına yönelik tartışmaların yersiz olduğunu belirterek bütün sektörleri katılımcı yapacak ve hepsine katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İHRACATI TABANA YAYACAK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanlığı'nı yürüten Gülle, endüstriyel anlamda ihracat kültürünün Türkiye'de geliştiğini ve hızla 500 milyar dolarlık hedefe koşulduğunu belirterek esnafı da bu kervana katacaklarını anlattı. Türkiye altın ihracatının önemli bir bölümünün turiste yönelik satışla gerçekleştirdiğini belirten Gülle, aynı modeli bütün iş kolları için geliştirerek ihracatı tabana yayacaklarını kaydetti.

AVM'LERE 'KAPALIÇARŞI' ROLÜ

Esnaf yapısını çok iyi bildiğini vurgulayan Gülle, sayıları her geçen gün artan ve 2010'da 350'yi bulması beklenen alışveriş merkezlerine (AVM) ihracatla ilgili yeni roller kazandırılması halinde bu yapılarla ilgili muhtemel risklerin de ortadan kalkacağını söyledi. Türkiye'nin önünde dünyaya da örnek olan Kapalıçarşı modelinin bulunduğunu hatırlatan Gülle, yapılacak bir planlamayla bazı AVM'lerin modern Kapalıçarşılar olarak konumlanabileceğini söyledi. Metroyla havaalanından Aksaray'a giderken yolun sağ ve sol tarafında yer alan, yenilerinin de yapımını süren AVM'lerle hattın 'AVM Vadisi'ne dönüştüğünü belirten Gülle, geliştirilecek alışveriş turizmi ile Türkiye'nin yeniden kârlı ihracata geçeceğini kaydetti.

Delegeler yönetime katılacak

Yaklaşık 10 yıldır işin içinde olduğunu, yapıyı bildiğini ve sıkıntıları gördüğünü belirten Gülle, "Yapılacaklarla ilgili projelere sahibiz. Daha katılımcı bir TİM yönetimi hedefliyoruz. TİM'deki 344 delegenin hepsini yönetimin bir parçası haline getireceğiz" dedi. Buna örnek olarak kendi aile işletmesinde kurduğu modeli gösteren Gülle, iplik, kumaş, boya ve baskı fabrikaları yanında bir de enerji üretim ünitesiyle Gülle Tekstil'in entegre bir yapıya kavuştuğu bilgisini verdi. Gülle, 4 kardeşten her birisinin bir ünitenin yönetimini üstlenerek 700 kişiye istihdam sağlayan ve sağlıklı çalışan bir yapı oluşturduklarını söyledi.

Şükrullah DOLU / Yeni Şafak