03 / 05 / 2024

AVM'lerde Arı Maya konsepti eğlence merkezleri kuruluyor!

AVM'lerde Arı Maya konsepti eğlence merkezleri kuruluyor!

Türkiye'de son açıklanan rakamlara göre nüfusun yüzde 24.6'sını 14 yaş altındaki çocuklar oluşturuyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı bu veriler ülkemizde yaklaşık 18.8 milyon çocuğun yaşadığını gösteriyor...



Arı Maya konseptli eğlence merkezleri 


Türkiye'de son açıklanan rakamlara göre nüfusun yüzde 24.6'sını 14 yaş altındaki çocuklar oluşturuyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı bu veriler ülkemizde yaklaşık 18.8 milyon çocuğun yaşadığını gösteriyor. 


Bu rakam İsveç, Danimarka, Yunanistan, Belçika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Buna son 10 yılda büyüyen ekonomi de eklenince yatırımcıların ilgisi doğal olarak çocuklara yöneliyor. Son dönemde çocuklara yönelik yapılan yatırımlarda en dikkat çekenleri eğlence merkezleri. Bir dönem İstanbul'da sembol haline gelen Tatilya'nın kapanmasıyla birlikte bu boşluğu hem yerli hem de yabancı firmalar dolduruyor. 


Arkadaşımız Mehtap Halıcı'nın haberine göre, Avrupa'nın en büyük film üreticilerinden Belçikalı Studio 100 International, Türkiye'de bu yıl çocuklara yönelik üç eğlence merkezi kurmayı hedefliyor. Dünyaca ünlü çocuk klasikleri Heidi, An Maya, Vic the Viking gibi çizgi filmlerin yaratıcısı olan Studio 100 International, Almanya, Belçika ve Hollanda'nın ardından Türkiye'de temalı çocuk eğlence merkezleri açmak için kolları sıvadı. Belçikalı şirketin açacağı eğlence merkezi Arı Maya konseptinde olacak. Bu merkezlerden ilkinin Forum İstanbul'da açılması planlanıyor. Bu yıl içinde açılması düşünülen merkezin yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğünde bir alana kurulması hedefleniyor. Yaklaşık 10 milyon dolara mal olması planlanan merkezde Arı Maya çizgi filmindeki karakterlere yönelik içecek ve yiyecek bölümü ile oyun salonları olacak. Merkezde konsept bir marketin de yer alacağı konuşuluyor. 


Studio 100 international'ın Plopsa adıyla Belçika'da üç, Hollanda'da ise bir eğlence merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde Vic the Viking ve Arı Maya konsepti sunuluyor. Şirket geçen yıl Almanya'da da Holiday Park adında 5 bin metrekarelik bir eğlence merkezi hizmete açmıştı. 


Bu arada bu alandaki en büyük yatırımlardan birini Akasya AVM'nin ortaklarının hayata geçirmek üzere olduğunu geçen hafta dergimizde yine bu sayfalarda yazmıştık. 1999'da xavier-Lopez Ancona adlı Meksikalı girişimcinin kurduğu KidZania adlı eğlence merkezini Türkiye'ye Yıldız Holdingin patronu Murat Ülker, Akkök Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Raif Ali Dinçkök, Sinpaş Gayrimenkul'ün kurucularından Avni Çelik getiriyor. 


Akasya AVM'de kurulan 8 bin metrekarelik KidZania'ya Türk patronlar 20 milyon dolarlık yatırım yaptı. Türkiye'de eğlence merkezi fikriyle kurulmuş, en büyük entegre perakende ve eğlence yatırımı ise Vialand. Toplam 1.1 milyar TL'lik yatırım bedeliyle 2013'ün mayıs ayında hayata geçirilen vialand, altı ayda çoğunluğu çocuk 8.5 milyon ziyaretçiyi konuk etti. 


PARA 


Geri Dön