29 / 04 / 2024

AVM'lerde Karagöz ve Hacivat gösterileri yapılacak

AVM'lerde Karagöz ve Hacivat gösterileri yapılacak

Alışveriş Merkezleri ramazan ayı için eğlenceli programlar hazırladı. Karagöz ve Hacivat gösterileri, kukla yapım dersleri, neyzen müzik dinletisi, çocuk oyunları bu yıl hazırlanan programlardan bazıları



Eski ramazanları aratmayacak eğlencelerle ramazan ayına hazırlık yapan alışveriş merkezleri (AVM), ayrıca ramazan ayına özel indirimlerde yapacaklar. Carousel Alışveriş Merkezi'nde ramazan ayı boyunca yiyecek-içecek katında gerçekleşecek fasıl müziği, sema töreni, kukla gösterileri olacak.

Ramazanda çocukların çok fazla ilgisini çeken “Kukla Gösterileri” ve “Karagöz ve Hacivat” perde oyunları her gün gösterilcek. Capitol AVM, her gün iftardan önce ve sonra neyzen müzik dinletisi, ramazana özel olarak hazırlanmış çocuk tiyatrosu ve yine çocuklara özel kukla tiyatrosu yapacak.

Çocuk oyunları
Günümüz teknolojisinin etkisiyle, unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları City's Nişantaşı'nda hatırlatılacak. Çocukların fiziki ve sosyal gelişiminde önemli rolü olan geleneksel çocuk oyunlarından; Aç kapıyı bezirganbaşı, ip atlama, seksek, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca gibi birçok eğlenceli oyunla City's ziyaretçileri o eski ramazanlara geri dönecek.

Ramazan ayı boyunca her cumartesi, Serap Deliorman tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmalarıyla çocuklara Hacivat ve Karagöz kukla yapımı öğretilecek ve minik ellerin hayat verdiği kuklalar, mini sahnede çocuklar tarafından canlandırılacak.

Olivium'da, iftardan önce fasılla başlayacak olan program Hacivat-Karagöz, Aşuk Maşuk, ipli kukla, tango, orta oyun, illüzyon, semazen gösterileri ve Kadir gecesine özel tasavvuf müziği ve semazen topluluğu yer alacak.
Ramazan ayı ezgileriyle süslenen alışveriş merkezinde, ünlülerle iftar yemekleri ve sohbet programları, Olivium'da Ramazana özel kampanya ve indirimler yapılacak.

Kuran hediyesi
Kale Outlet Center'da Hacivat ve Karagöz, Kavuklu ile Pişekar, Zenne, Ateşbaz, Aşuk ile Maşuk gibi her gün farklı bir gösterinin yapılacağı sahnede çocuklar için sihirbaz, balon show ve jonglör bulunacak. Ayrıca her 100 TL'lik alışveriş için Kuran-ı Kerim hediye ediliyor.

Karagöz sergisi
Profilo AVM'de, Karagöz ve Hacivat'ın tüm tasvirlerinin bulunduğu fotoğrafları sergilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'nde bulunan fotoğraf arşivinden yararlanılarak, gerçekleşecek Tasvir Fotoğrafları Sergisi Profilo AVM'de bulunacak.
İstanbul Bakırköy'de bulunan Airport Outlet Center'da, Hayali Küçük Ali tarafından 1950'li yıllarda ve öncesinde yapılan Karagöz Hacivat tasvirleri sergisi 20 Ağustos'ta açılıyor.
Airport Outlet Center'daki sergide Karagöz ve Hacivat'ın, Kanlı Nigar, Tahir ile Zühre, Kağıthane Sefası, Kanlı Kavak, Bahçe Oyunu, Cazular, Agalık Oyunu gibi 10 farklı oyununun karakterleri sergileniyor.
Milliyet


Geri Dön