07 / 05 / 2024

AVM'lerde kira indirimi sürüyor

AVM'lerde kira indirimi sürüyor

AVM ekonomik durgunluk ve döviz kurlarındaki değişimle ortaya çıkan sıkıntıların Anadolu'daki merkezleri de olumsuz etkilediği belirtildi.




AVM ekonomik durgunluk ve döviz kurlarındaki değişimle ortaya çıkan sıkıntıların Anadolu'daki merkezleri de olumsuz etkilediği, mağazaların AVM işleticilerinden kira indirim talebinde bulunduğu belirtildi.

AVM işleten Multi Turkmall'ın Yönetim Direktörü Murat Sekmen, Anadolu'daki diğer merkezlere bakıldığında kontratlarını euro üzerinden yapmalarının avantajlarını gördüklerini kaydetti. Kontratların dolar üzerinden yapıldığı bazı alışveriş merkezlerine göre maliyet artışının sınırlı kaldığını ifade eden Sekmen, kira maliyetlerinde kura bağlı artışlardan şikayetçi olan kiracılara, enflasyona endeksli kontrat önerdiklerini ancak, bunun kabul edilmediğini belirterek “Bu dönemde kontratlarımızı iyi ki euro üzerinden yapmışız diyoruz” dedi.

HIZLI BÜYÜMENİN SANCISI

Perakende sektörü ile alışveriş merkezlerinin birbirini büyüttüğünü, şu anda yaşanan sıkıntının da kısa sürede hızlı büyümeden kaynaklandığını dile getiren Sekmen, “Bu dönemde bazı alışveriş merkezlerinde dönemsel kira indirimleri söz konusu olabilecektir” dedi.

Bugün

Geri Dön